Vsi, ki gradite mednarodno podjetniško zgodbo in/ali želite spoznati ameriški podjetniški ekosistem, imate priložnost, da postanete eden izmed 4 izbrancev, ki bodo nadgradili svoja globalna znanja, pridobili izkušnje in razširili svojo mednarodno mrežo!

Prijavi se na brezplačni 5-tedenski podjetniški program!

 

Vsi stroški (potovanje, nočitve, prehrana) kriti!
Prijavijo se lahko podjetniki in managerji iz podjetniškega podpornega okolja, ki so stari med 25 in 40 let.

 

KAKO VEŠ, ALI JE TO PRILOŽNOST ZATE?

 

PODJETNIKI:

 • Želiš preveriti svoj poslovni model na ameriškem trgu?
 • Se želiš umakniti iz vsakdanje operative in pogledati na posel iz druge perspektive?
 • Želiš biti v centru trendov in dobiti vpogled v “the future of business”?

PREDSTAVNIKI PODPORNEGA OKOLJA:

 • Želiš dobiti nove ideje, kako podpreti podjetnike pri rasti?
 • Želiš pridobiti nove povezave do izkušenih podjetnikov, managerjev, investitorjev?
Med prijavljenimi WorldChicago izbere 4 Slovence, ki bodo v sklopu programa pridobivali vpogled, znanje in izkušnje v gostujoči organizaciji/podjetju, skupaj z mentorjem, izbranim glede na potrebe oziroma industrijo.
Prijave se zbirajo do 30. novembra 2018, program pa bo potekal od 25. aprila do 1. junija 2019.
Več info in prijavnica na program
V kolikor si želiš več informacij o programu, imaš 22. novembra, ob 18. uri priložnost, da se udeležiš CEED srečanja Z globalnim mindsetom do preskokov v poslu in vodenju, ki bo v NLB CIP-u v Ljubljani!

Na dogodku boš iz prve roke slišal zgodbo izkušenih globalnih podjetnikov:
– Jaka Levstka, soustanovitelja in direktorja podjetja D.Labs in

– Mateja Feguša, lastnika in direktorja podjetja Donar.
Na dogodku bodo svoje izkušnje delili tudi udeleženci čikaškega podjetniškega programa, prav tako pa boste izvedeli vse informacije o čikaškem programu.

KLIKNI ZA PRIJAVO NA DOGODEK

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

 

 

Vas zanima podjetništvo, imate polno idej in ne veste kako naprej? Ali pa vas le zanima, kako lahko prvi stik s craft pivom pripelje do podjetniške priložnosti. Potem ne zamudite!

 

Na Območno obrtno-podjetniški zbornici v Domžalah bo z nami Miha Hrovat iz Pivovarne Mister, zmagovalec 1. serije startup dogodkov Štartaj Domžale, podjetnik, pivozof in športnik, ki vam bo iz prve roke povedal, kaj je skrivnost njegovega uspeha, katere so tiste napake, iz katerih se je največ naučil. In katera je tista formula, s pomočjo katere lahko uspe tudi vam.

 

Vabljeni v četrtek, 29. novembra, ob 10. uri na Območno zbornico Domžale

 

Udeležba je brezplačna!
Prijava na info@domzale-ooz.si

 

Partnerji v projektu “Za vas!”: Cene Štupar – CILJ, OOZ Domžale in Javni zavod Sotočje Mevode.
Lepo vabljeni!

 

Projekt izvajamo skladno z ukrepom ESRR 19.2 Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.​

Udeležba na B2B dogodku – mreženje in izmenjava dobrih praks podjetnikov Osrednjeslovenske regije

 

Datum: 23. oktober 2018, od 20. do 22. ure

 

 

Kraj: Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale, na Šaranovičevi 21c v Domžalah

 

 

Opis dogodka: SPOT svetovanje Osrednjeslovenska regija vabi podjetnike Osrednjeslovenske regije na mreženje in izmenjavo dobrih praks podjetnikov. Namen dogodka je izmenjava izkušenj med podjetniki iz različnih dejavnosti in vzpostavitev novih poslovnih vezi.

 

 

Udeležba je brezplačna!

 

Število prostih mest je omejeno!

 

Prijava: Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da svojo udeležbo potrdijo preko e-maila info@domzale-ooz.si najkasneje do ponedeljka 22.10. 2018, do 10. ure oz. do zasedbe prostih mest.

 

 

Dodatne informacije: na info@domzale-ooz.si

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

Dragi podjetniki,

 

ste pripravljeni na coacha, ki ga številni podjetniki in CEO-ti po svetu želijo? Ste pripravljeni na popolnoma drugačen pogled na vodenje, podjetništvo in način razmišljanja človeka, ki coacha podjetnike in lastnike globalno uspešnih tehnoloških podjetij kot so Etsy, Soundcloud, Digitaloceans, Gimlet, Justworks? Na človeka, ki:

 • danes s priznanim coaching podjetjem Reboot skupaj s 16 coachi deluje v New Yorku, San Franciscu in Boulderju;
 • spreminja pogled na razvoj vodstvene osebnosti;
 • je bil izjemno uspešen investitor;
 • je do sedaj navdušil ne samo uspešne mednarodne podjetnike, ampak številne slovenske podjetnike in jim pomagal, da so se razvili v odlične leaderje.

 

Potem si rezervirajte 8. november 2018 za Jerryja Colonno, ki ga bo CEED pripeljal v Slovenijo samo za vas. Zato izkoristite to edinstveno priložnost in se prijavite čimprej. Število mest je omejeno.

 

KDAJ: 8. november, 9.00-11.00
KJE: na Ljubljanskem gradu

 

Prijave zbiramo TUKAJ.

 

Kdo je Jerry Colonna? Je coach in ustanovitelj enega izmed najbolj uspešnih coaching podjetij Reboot za hitro rastoče startup/scaleup podjetnike, ki razvijajo globalno uspešne podjetniške zgodbe.  Upside Magazine ga uvršča med 100 najbolj vplivnih ljudi na svetu. V coaching pristopu se izjemno poglobi, saj verjame, da lahko postanejo posamezniki dobri leaderji šele, ko dobro razumejo sebe. Ker je v 90. letih vodil uspešen sklad tveganega kapitala, razume podjetnike in jim tudi zaradi tega zelo uspešno pomaga. Več o njem si lahko preberete na Reboot.

 

Se vidimo 8. novembra v Ljubljani na Ljubljanskem gradu.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

Delavnica za bodoče podjetnike- 12 vprašanj pred odprtjem lastnega podjetja

 

 

Datum: v torek, 23. oktober 2018, ob 9. uri.

 

Kraj: Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale, na Šaranovičevi 21c v Domžalah

 

Opis dogodka:

Na delavnici boste bodoči podjetniki izvedeli kakšen je postopek ustanovitve podjetja oz. registracija samostojne dejavnosti. Izvedeli boste, katera so tista vprašanja, ki si jih morate zastaviti in nanje boste prejeli tudi odgovore. Izvedeli boste tudi kateri so tisti postopki, ki sledijo ustanovitvi podjetja.

 

Predavatelj: Mellanie Grudniik, podjetniška svetovalka SPOT svetovanje Osrednje-slovenske regije

 

Udeležba je brezplačna!

 

Prijava: Vse zainteresirane vabimo, da se najkasneje do 22. oktobra 2018 prijavijo preko elektronske pošte info@domzale-ooz.si

 

Dodatne informacije: na www.domzale-ooz.si in preko elektronske pošte na info@domzale-ooz.si

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

SPIRIT Slovenija, javna agencija organizira seminar z naslovom »Poslovanje v JV Aziji: Vstop na najbolj dinamične trge sveta iz držav ASEAN in priložnosti za slovenska podjetja na teh trgih«.

Seminar bo potekal v ponedeljek, 1. oktobra 2018, z začetkom ob 9.15 uri, v Austria Trend Hotel Ljubljana (Dunajska cesta 154, Ljubljana), v dvorani Andromeda (1. nadstropje).

Udeležba na seminarju je brezplačna.

Glavni namen seminarja je zagotoviti slovenskim podjetjem praktične informacije o vstopu, izvozu in poslovanju ne le v ASEAN regiji, ampak v celotni JV Aziji, vključno z informacijami o gospodarstvih, dinamiki in trendih/ aktualnih gospodarskih razmerah na teh trgih, o spodbudah, ki jih zagotavljajo posamezne države evropskim podjetjem, o poslovnih priložnostih za podjetja za prodajo in izvoz na te trge ter največje ovire, na katere naletijo podjetja pri izvozu in poslovanju v JV Aziji in njihove najpogostejše napake, itd..

Predvideni podrobnejši program seminarja (delovni jezik seminarja je angleški).

 

Udeleženci seminarja se bodo lahko osebno srečali s predavateljem in strokovnjakom Sanet Thailand Ltd., saj bodo po zaključku seminarja organizirane vnaprej dogovorjene individualne konzultacije (opcijsko, po 20 min), namenjene vprašanjem / problematiki slovenskih podjetij.

 

Vsa zainteresirana slovenska podjetja vabimo, da potrdite svojo udeležbo na seminarju preko elektronske prijavnice najkasneje do 27. septembra 2018. Prosimo, da v elektronski prijavnici posebej navedete, ali se želite srečati z enim od strokovnjakov Sanet Thailand Ltd..
Po uspešno opravljeni prijavi boste prejeli potrditev na vaš elektronski naslov.

Dodatne informacije: Mojca Bec Inkret, tel. 01 5309 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.

Prijavnica
Program seminarja

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

 

Objavljen je Javni poziv za sofinanciranje sistematičnega razvoja poslovne odličnosti podjetij v letih 2018-2019.

 

Pri javnem pozivu gre za enak sistem kot pri voucherjih: vloga je pregledana in ocenjena takoj, ko je prejeta – ne čaka se na zadnji rok, da bi prišle vse vloge. Tako imajo tisti, ki pošljejo vlogo prej, več možnosti za izbor.

Rok prijave: Javni poziv bo odprt do porabe sredstev. Za pravočasne štejejo vloge, ki bodo prispele na naslov SPIRIT Slovenija do vključno 24. 9. 2018, do 13. ure.

Več o Pozivu si preberite tukaj:
http://www.spiritslovenia.si/razpisi/2018-08-21-Javni-poziv-za-sofinanciranje-sistematicnega-razvoja-poslovne-odlicnosti-podjetij-v-letih-2018-in-2019-JPPOSODL-2018-19

 

Še nekaj dodatnih informacij:

 

Odpiranje vlog za dodelitev sredstev 

 

Odpiranje vlog ne bo javno in se bo izvajalo v najkrajšem možnem času po prejetju posameznih vlog (najkasneje v 6 delovnih dneh po prejetju posameznih vlog) v prostorih SPIRIT Slovenija .

 

Obravnavane bodo samo pravočasne vloge, ki bodo pravilno označene.

 

Nepravočasne vloge in nepravilno označene/opremljene vloge bodo s sklepom zavržene in praviloma zaprte vrnjene pošiljatelju.

Na odpiranju bo pooblaščena oseba preverila popolnost pravočasnih in pravilno označenih vlog.

 

V primeru ugotovitve nepopolnosti vloge, bo pooblaščena oseba prijavitelja pozvala k dopolnitvi vloge. Rok za dopolnitev vlog je osem (8) dni od prejema poziva. Nepopolne vloge, ki jih prijavitelji v roku za dopolnitev ne bodo dopolnili, bodo s sklepom zavržene.

 

Za formalno popolno vlogo se šteje vloga, ki:

 1. prispe na naslov SPIRIT Slovenija v zaprti in pravilno opremljeni ovojnici, kot je opredeljeno v 11. točki javnega poziva,
 2. vsebuje v celoti izpolnjene obrazce in njihove obvezne priloge, določene v pozivni dokumentaciji,
 3. je pripravljena v skladu z določili tega javnega poziva, dokumentacije poziva in navodili, ki so navedeni na posameznih obrazcih.

 

V primeru, da vloga ne izpolnjuje vseh pogojev javnega poziva in /ali ni skladna s predmetom in namenom javnega poziva, se vloga zavrne.

 

V primeru, da pooblaščena oseba ugotovi nepopolnost katere izmed vlog po posredovanju pozivov k dopolnitvi, bo prijavitelj pozvan k dopolnitvi vloge naknadno, vloga pa se šteje kot »vloga dopolnjena z zamikom pri pozivu k dopolnitvi«. V kolikor se »vloga dopolnjena z zamikom pri pozivu k dopolnitvi« uvrsti med popolne vloge, se kot čas prispetja oziroma dostave popolne vloge šteje datum in čas prispetja oziroma dostave dopolnitve skrajšan za čas zamika pri posredovanju poziva k dopolnitvi.

 

Primer:  Pooblaščena oseba vse prijavitelje, katerih vloge na posameznem odpiranju niso popolne, pozove k dopolnitvi vloge 18.9.2018. Za vlogo prijavitelja x se ugotovi nepopolnost vloge 25.9.2018, kar je 7 dni po pozivu na dopolnitev nepopolnih vlog drugih prijaviteljev na istem odpiranju. Na ta dan SPIRIT Slovenija prijavitelja x pozove k dopolnitvi. Dopolnitev vloge prijavitelja x prispe oziroma je dostavljena na SPIRIT Slovenija 30.9.2018 ob 7:00 uri. V primeru, da se ta vloga uvrsti med popolne vloge, se kot datum prispetja popolne vloge šteje 23.9.2018 ob 7:00 uri (odšteje se 7 dni).

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z Veleposlaništvom RS na Dunaju, Konzulatom RS v Salzburgu in Konzulatom RS v St. Pöltenu pripravljamo »Dan slovenskih dobaviteljev« – predstavitve slovenskih podjetij oz. izdelkov trgovski skupini REWE v Avstriji. Dogodek bo predvidoma potekal novembra 2018 v Spodnji Avstriji (točni datum in lokacijo bomo sporočili naknadno).

 

REWE Group je ena vodilnih trgovskih in turističnih skupin v Nemčiji, Avstriji in nasploh Evropi, prisotna v 21-ih evropskih državah kot tudi drugod po svetu. Skupina REWE je bila ustanovljena leta 1927 v Kölnu, trenutno ima 15.000 trgovin, v letu 2017 pa je ustvarila 57,8 milijard EUR zunanjega prometa. Skupina združuje različne prepoznavne blagovne znamke, supermarkete, maloprodajne in specializirane trgovine, diskontne prodajalne, turistične agencije, itd. – poleg Rewe naprimer Merkur, Billa, Bipa, Penny, Aged, nahkauf, Penny Market in druge.

 
Dogodek bo izpeljan v več fazah, in sicer bomo v prvi fazi na SPIRIT Slovenija zbrali interes vseh slovenskih podjetij, ki jih zanima prodaja izdelkov REWE in pripravili listo slovenskih proizvajalcev z izdelki iz živilsko predelovalne industrije, izdelkov široke potrošnje, osebne higiene, čistil, ipd.. V nadaljevanju bodo predstavniki REWE pregledali listo in pripravili izbor slovenskih podjetij, ki bi bila potencialno zanimiva kot dobavitelji. O izboru vas bomo ustrezno obvestili. V zaključni fazi bo predvidoma novembra organiziran Dan slovenski dobaviteljev v skupini REWE v Avstriji, kjer bodo imela izbrana slovenska podjetja priložnost predstaviti svoje podjetje in izdelke predstavnikom REWE.

 
Za predstavitev na Dnevu slovenskih dobaviteljev v skupini REWE Avstrija so potencialno zanimivi prehrambeni izdelki, ostali izdelki široke potrošnje, osebne higiene, čistila, kot tudi drugi izdelki, ki jih je mogoče najti v ponudbi REWE Group (https://www.rewe-group.com/de/startseite). Izdelki morajo imeti na embalaži ustrezne označbe v nemškem jeziku.

 
Vabimo zainteresirana slovenska podjetja, ki proizvajate zgoraj navedene proizvode in imate najmanj 1 milijon EUR letnega prometa in vsaj 1 zaposlenega, da posredujete svoj interes najkasneje do 24. avgusta 2018, tako da natančno izpolnite elektronsko prijavnico in v angleškem ali nemškem jeziku priloženi vprašalnik. Izpolnjeni vprašalnik pošljite na e-naslov: mojca.becinkret@spiritslovenia.si

 
Pri izpolnjevanju vprašalnika bodite pozorni na rubriko »Product (name, brand, …)«, kamor obvezno vpišete svoje proizvode, ki jih želite ponuditi REWE in na rubriko “Other information about product (type, packiging, label in german, advantages/specialities of the product)”, kjer lahko (ni obvezno) na kratko opišete bistvene lastnosti in prednosti posameznega izdelka (do največ 300 znakov opisa za en izdelek).

 
V rubriko »Remarks« lahko po želji (ni obvezno) dodate tudi fotografije vaših izdelkov ali link do videa s predstavitvijo izdelkov. Dodate lahko največ eno fotografijo za en izdelek, velikost posamezne fotografije izdelka pa je lahko največ 80-100 KB!

 
Kotizacije ni. Stroške organizacije na Dnevu slovenskih dobaviteljev in organizacijo bilateralnih razgovorov krije SPIRIT Slovenija. Stroške prevoza in morebitne hotelske namestitve krijejo udeleženci sami.

 
Dodatne informacije:
Mojca Bec Inkret, tel. 01/53 09 811, e-mail: mojca.becinkret@spiritslovenia.si.

 

 
Spletna stran Izvozno okno
Elektronska prijavnica.
Vprašalnik.

 

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija