Na voljo e-zloženka o spodbujanju zaposlovanja invalidov

E - ZLOŽENKA

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS spodbuja zaposlovanje invalidov in ohranjanje delovnih mest zanje.

Kakšne so možnosti uveljavljanja spodbud in kakšne so kvote za zaposlenih invalidov ter pravice in obveznosti invalidov ter delodajalcev  glede spodbud zaradi zaposlovanja invalidov ali neizpolnitve kvote si lahko preberete v

v e-zloženki.

Vir: SRIPS

 

Šola priprave poslovnega modela: Viri financiranja

Vabljeni na delavnico Šola priprave poslovnega modela: Viri financiranja, ki bo ponudila teoretični in praktični vpogled v različne možnosti financiranj zagonskih podjetij in primere dobrih praks.
Izkušnje bodo z vami delili ustanovitelji in ustanoviteljice uspešnih slovenskih startupov, ki so za financiranje svojih podjetij poskrbeli na različne načine, predstavljen pa bo tudi pogled investitorjev. Udeleženci delavnice bodo lahko aktivno sodelovali v pogovorih in postavljali vprašanja.
Vsebina:

 • Različni viri sredstev financiranja (dolžniško, lastniško, »mezzanine« financiranje).
 • Tipi vlagateljev (4F, poslovni angeli, skladni tveganega kapitala).
 • “Smart money” investicije.
 • Pasti v postopku iskanja investiciji (pogodbe s posredniki, sprožilci konverzije pri konvertibilnih posojilih, klavzule iz investicijske dokumentacije).
 • Priložnosti za investicije v Sloveniji (različni programi, poslovni angeli, skladi tveganega kapitala).
 • Podjetniški inkubatorji in pospeševalniki.
 • Kdaj je primeren trenutek za začetek iskanja investicije in kdaj ne (profil idealnega investitorja).
 • Primeri iz prakse (pogovori z uspešnimi ustanovitelji zagonskih podjetij, ki bodo razložili, kako so poskrbeli za financiranje svojih podjetij, in na kakšne težave so pri tem naleteli v praksi; predstavili bomo tudi pogled investitorjev).
Moderatorja delavnice:
Dr. Peter Merc je ustanovitelj in partner v družbi Lemur Legal. Po večletnem delu v bančnem sektorju na področju financiranja bank, skladnosti poslovanja in bančnega nadzora, se je leta 2015 odločil, da bo svojo kariero postavil na glavo in da bo rigidni bančni svet zamenjal za hitro spreminjajoči svet startupov. Nastal je Lemur Legal. Danes je Peter solastnik v tehnološkem startupu Blocksquare, aktivno sodeluje pri delovanju Blockchain Think Tanka Slovenije in opravlja vlogo vodje skladnosti poslovanja v kripto družbi GateHub. V letu 2020 je ustanovil ešport agencijo SPIKE, v letu 2021 pa je bil med soustanovitelji Suricate Ventures, družbe tveganega kapitala, ki vlaga sredstva v tehnološka podjetja.
Mart D. Buh je solastnik in nekdanji direktor podjetja LanguageSitter®. V prejšnjem poklicnem življenju je delal v filmski in TV produkciji in medijih, potem se je odločil za podjetniško pot, kjer je odkril svojo strast do mreženja in povezovanja. Ko se je naveličal vodenja svojega podjetja, je nekaj let delal kot Chief Experience Officer na AmCham Slovenija, nato pa na GEA College v Ljubljani prevzel vlogo Chief Operating Officerja. Trenutno svoje podjetje pripravlja na tranzicijo in se spogleduje z exitom. Mart je že dolga leta član Izvršnega odbora AmCham Young Leaders Cluba, kjer povezuje poslovno skupnost in v okviru programa Prvi metor deluje kot mentor. Mart speče imenitne palačinke.

Delavnica bo potekala v torek, 28. marca 2023, od 8.30 do 14.30 ure v Tehnološkem parku Ljubljana (Tehnološki park 19, stavba B).Prijavite se lahko do vključno petka, 24. marca 2023, oz. do zasedbe omejenega števila udeležencev. Udeležba je brezplačna.
Dodatne informacije in prijava na povezavi TUKAJ.
Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija

Vabilo na regijska izobraževanja za slikopleskarje

PASTI V SLIKOPLESKARSTVU IN KAKO JIH REŠEVATI V PRAKSI

Sekcija slikopleskarjev pri OZS skupaj  s partnerjem Topdom d.o.o. vabi na  regijska izobraževanja za slikopleskarje.
Prvo tovrstno izobraževanje bo izvedeno v prostorih Topdom, Dol pri Ljubljani 28 b, Dol pri Ljubljani in sicer v četrtek, 30.3.2023 od 8:30 ure dalje.
 Izobraževanja bodo podprta s praktičnim prikazom dela, poseben poudarek pa bo na naslednjih tematikah:
 • knjiga Slikopleskarska dela – Normativi porabe časa in materiala ter pravila merjenja za obračun slikopleskarskih del ter popisi del – možnosti in načini uporabe
 • kako pripraviti kalkulacijo, od česa je kalkulacija odvisna in za kaj vse je koristna?
 • ob predstavitvi različnih materialov za les, kovino in plastiko ter orodij, tudi ob možnosti njihovega preiskusa na delavnici pa bodo podana tudi potrebna znanja glede:
  • pomembnosti uporabe in nanosa emulzije
  • prektivnosi
  • apliciranje na različne podlage
  • specifičnosti namenov uporabe.

Udeleženci, ki bodo uspešno sodelovali, prejmejo certifikate.

 

Urnik izobraževanja v prostorih Topdom – 30.3.2023 od 8.30 ure dalje.

Za sodelovanje na dogodku se je potrebno PRIJAVITI. Na dogodku je potrebno spoštovati navodila glede preprečitve širitve virusa Covid-19.

 • Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.
 • Pisne odjave je potrebno poslati na igor.pipan@ozs.si  najkasneje do 2 dni pred začetkom usposabljanja.
 • Seminar bo organiziran za minimalno 10 udeležencev.
 • V primeru prenizkega števila prijav do 2 dni pred izvedbo si pridržujemo pravico do odpovedi.Dodatne informacije: izobrazevanje@ozs.si, 01 5830 568.

Župnija sv. Jožefa Vir pri Domžalah in Obrtna zbornica Domžale sta včeraj, na god sv. Jožefa, prvič organizirali slovesno sveto mašo po namenu obrtnikov in podjetnikov. Sveti Jožef je namreč zavetnik obrtnikov in podjetnikov, sočasno pa tudi zavetnik Župnije Vir. Na Viru ima sedež tudi Obrtna zbornica Domžale.

 

Svete maše, ki jo je daroval virjanski župnik Aleksander Urek, se je udeležilo veliko obrtnikov in podjetnikov, tudi od drugod. Med njimi tudi Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ter Zoran Poljšak, predsednik Obrtne zbornice Domžale. K maši sta prišla tudi »domača« poslanca; Rado Gladek in Jernej Vrtovec

 

V uvodu svete maše je Zoran Poljšak, predsednik Obrtne zbornice Domžale zbrane posebej povabil, »da se sv. Jožefu ob tej priložnosti iz srca zahvalijo za vse darove, ki smo jih deležni v poslu na njegovo priprošnjo«.

Za uvod Oče naš je zbrane v imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije nagovoril Blaž Cvar, ki je zbrane spodbudil z besedami: »Bodimo hvaležni zato, da lahko opravljamo svoje delo in se za to zahvalimo tudi v molitvi«.

 

Po maši je sledilo druženje s pogostitvijo na ploščadi pred cerkvijo.

Glede na odlično izpeljano slovesnost so se na Viru že odločili, da bodo drugo leto organizirali prvo vseslovensko romanje obrtnikov in podjetnikov k sv. Jožefu na Viru. potekalo bo v nedeljo, 17. marca 2024.

 

Foto Klemen Jeke

Slovenski podjetniški sklad podaljšal rok za oddajo vlog vavčerjev

PODALJŠANI VAVČERJI

Slovenski podjetniški sklad je zaradi preostanka sredstev na posameznih vavčerjih do 30. junija 2023 podaljšal rok za oddajo vlog za še razpoložljive vavčerje.

Podaljšan rok za oddajo vlog je na voljo za naslednje vavčerje:

 • Vavčer za udeležbe na mednarodnih forum,
 • Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino in
 • Vavčer za prenos lastništva.

Če bo povpraševanje po koriščenju sredstev v okviru posameznega vavčerja preseglo kvoto razpoložljivih sredstev, obstaja možnost, da se posamezni vavčer zaradi porabe sredstev predčasno zapre.

Na spletni strani slovenskega podjetniškega sklada so dostopni vsi odprti javni pozivi za vavčerje >>>.

Zainteresirana podjetja pa lahko svoje vloge kadarkoli oddajo hitro in enostavno preko ePortala >>>.

Vir: MGTŠ

 

V okviru aktivnosti SPOT smo danes izvedli delavnico Blockchain tehnologija – prihodnost poslovanja, ki jo je vodila izkušena predavateljica mag. Mirjana Ivanuša-Bezjak. Kot gostja se je predavanju pridružila tudi mag. Katja Damij, dolgoletna strokovnjakinja na finančnem področju.

Blockchain tehnologija ima že sedaj pomemben vpliv na številna poslovna področja, kot so: finančne storitve, logistika, nepremičnine, energetika, itd. Na delavnici smo razpravljali o prednostih in slabostih tehnologije, kako tehnologija vpliva na različna poslovna področja ter spoznali nove poslovne modele, s katerimi bi lahko rešili izzive sodobnega poslovanja.

Ponosni smo, da se je delavnice udeležilo kar 68 kandidatov, ki so aktivno sodelovali ter bili z delavnico zelo zadovoljni.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport obvešča, da so v sodelovanju z ministrstvom za finance, Sekcijo za vprašanja dobaviteljev električne energije, Združenjem bank Slovenije in SID banko oblikovali dodaten način sodelovanja med seboj in s podjetji z namenom, da podjetjem tudi individualno pomagajo reševati likvidnostne izzive gospodarstva pri dobavi energentov.

Sodelovanje bo potekalo v t.i. trikotniku, ki ga sestavljajo dobavitelji energije, Združenje bank Slovenije ter Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

MGTŠ zato podjetja poziva, da se z izzivi povezanimi s plačilnimi roki dobave energentov in drugimi likvidnostnimi težavami na to temo najprej obrnejo na svojega dobavitelja in hkrati o tem obvestijo tudi v ta namen oblikovani trikotnik na naslov elektronske pošte likvidnostna.pomoc.mgts@gov.si

V okviru aktivnosti SPOT smo danes izvedli delavnico Blockchain tehnologija – prihodnost poslovanja, ki jo je vodila izkušena predavateljica mag. Mirjana Ivanuša-Bezjak. Kot gostja se je predavanju pridružila tudi mag. Katja Damij, dolgoletna strokovnjakinja na finančnem področju.

Blockchain tehnologija ima že sedaj pomemben vpliv na številna poslovna področja, kot so: finančne storitve, logistika, nepremičnine, energetika, itd. Na delavnici smo razpravljali o prednostih in slabostih tehnologije, kako tehnologija vpliva na različna poslovna področja ter spoznali nove poslovne modele, s katerimi bi lahko rešili izzive sodobnega poslovanja.

Ponosni smo, da se je delavnice udeležilo kar 68 kandidatov, ki so aktivno sodelovali ter bili z delavnico zelo zadovoljni.

Sekcija instalaterjev-energetikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je pripravila povsem nove normative za strojne inštalacije, ki so na 148 straneh izšli konec meseca februarja.

Sedaj so na voljo normativi za strojne inštalacije tudi za vas v obliki knjige.

Naslov knjige je : NORMATIVI ZA STROJNE INŠTALACIJE

Knjigo normativov lahko naročite s priloženim obrazcem za naročilo, ki ga dobite  TUKAJ.

Izpolnjeni obrazec pošlji po el. pošti na kontaktne podatke iz obrazca in po prejemu dokazila o plačilu in izpolnjenega obrazca, vam bomo posredovali knjigo po pošti.

 

 Župnija sv. Jožefa Vir pri Domžalah in Obrtna zbornica Domžale

vas vljudno vabita na

 1. SVETO MAŠO PO NAMENU OBRTNIKOV IN PODJETNIKOV

Sveti Jožef je zavetnik obrtnikov in podjetnikov. Ter zavetnik Župnije Vir, na Viru pa ima sedež Obrtna zbornica Domžale. Več kot dovolj razlogov, da vas povabimo na slovesno sveto mašo po namenu obrtnikov in podjetnikov.

Potekala bo v nedeljo, 19. marca 2023 ob 10. uri v cerkvi na Viru. Po maši vabljeni še na druženje in kozarček na ploščadi pred cerkvijo.

 

Aleksander Urek, župnik na Viru

Zoran Poljšak, predsednik Obrtne zbornice Domžale