Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo
Loading Events

Serija brezplačnih podjetniških delavnic ŠTARTAJ DOMŽALE 2023:Ideja + Dizajn + AI = Recept za podjetniški uspeh 🚀

👀 Si se kdaj spraševal/a, kako nekateri ljudje uspejo razviti genialne poslovne ideje, medtem ko drugi z znojem in trudom ne dosežejo ciljev? Ali pa kako uspešna podjetja hitro prilagajajo svoje poslovanje spremembam in ohranjajo prednost pred konkurenco? Nič več ugibanja – imamo odgovore za te dileme!

🧠 Naša serija podjetniških delavnic Štartaj Domžale vam bo predstavila, kako lahko uporabite kreativnost, fleksibilnost in celo umetno inteligenco, da razvijete odlične ideje, izboljšate strategije in razvijete inovativne izdelke in storitve.

💻 S pomočjo AI in drugih orodij bomo raziskovali trende in razvijali napredne rešitve, ki bodo v pomoč pri rasti in uspehu vašega podjetja. Spoznali se bomo z različnimi orodji, ki bodo pospešili razvoj vaših produktov, idej in procesov ter vam pomagali odkriti nove priložnosti na trgu.

🚀 S skupnimi močmi bomo razvijali prototipe in izpopolnjevali vaše ideje, produkte in storitve, tako da bodo vaši uporabniki navdušeni. Naučili se bomo tudi, kako graditi lastno blagovno znamko in se izogniti naložbam v neuspešne projekte.

🌟 Naše delavnice so namenjene vsem, ki si želite razviti svojo podjetniško idejo ali produkt/storitev, povečati vrednost vašega podjetja in kompetenc, ter spoznati nove potenciale strank in seveda, uporabljati umetno inteligenco in druga orodja za razvoj inovativnih rešitev.

Nikar ne obupajte, če vam v življenju še ni padla v naročje genialna poslovna ideja. Pri nas se bomo naučili razvijati podjetniški duh s pomočjo AI in drugih orodij za izboljševanje produktov, idej in pridobivanje novih strank. S kreativnostjo, fleksibilnostjo in zabavnim načinom dela bomo razvijali vaše podjetniške veščine, ki bodo ključne pri nadaljnjem kariernem in osebnem razvoju. Pridružite se nam na seriji delavnic Štartaj Domžale in odkrijte svoj podjetniški potencial! 😎💪

🎉 Pridružite se nam na BREZPLAČNI seriji delavnic ŠTARTAJ DOMŽALE in spoznajte, kako lahko razvijete ključne podjetniške veščine in  postanete uspešni podjetniki! 

 

📆 KDAJ:
👉1. modul: 14. maja od 17. do 20.00
👉2. modul: 16. maja od 17. do 20.00
👉3. modul: 21. maja od 17. do 20.00
👉4. modul: 23. maja od 17. do 20.00
👉5. modul: 28. maja od 17. do 20.00
👉6. modul: 30. maja od 17. do 20.00

🎯 KJE: V živo na Obrtni zbornici Domžale, Šaranovičeva 21c, Vir

Za uspešno prodajo je ključno, da ne prodajate le izdelka ali storitve, ampak rešitev za resničen problem,” pravi Steve Jobs, ustanovitelj Apple-a. 🍎🧑‍💼 In prav ima! Če ustvarite izdelek, ne da bi prej prepoznali, kakšno težavo rešuje, je verjetno, da boste imeli težave pri prodaji. 😬

Na srečo obstaja boljši pristop – najprej poiskati težave in potrebe, nato pa zanje ustvariti rešitve. S tem pristopom lahko ustvarite izdelek ali storitev, ki je bolj v skladu s potrebami vaših kupcev, zato bo tudi bolj privlačen in lažje ga boste prodali. 👍 Kot je dejal Eric Ries, avtor knjige The Lean Startup: “Začnite s problemom, ne z rešitvijo. Najprej se naučite, kaj ljudje potrebujejo, nato pa ustvarite izdelek, ki rešuje težave.” 💡

Na prvem modulu bomo  se bomo naučili kako  definiramo problem, ki ga naša ideja rešuje! 💡 Skupaj bomo iskali pravo ujemanje med problemom in našo rešitvijo, ki je osnova za uspeh. Le če bomo dobro definirali problem, bomo lahko razvili rešitev, ki bo uporabnikom tako všeč, da bodo zanjo plačali dovolj, da bo vaša ideja postala prava poslovna priložnost. 🚀

Na delavnici bomo spoznali, kako lahko uporabite AI za identifikacijo težav in potreb vaših potencialnih kupcev. Skupaj bomo raziskali različne metode raziskovanja trga in hitrega zbiranja kakovostnih povratnih informacij. To bo pripomoglo k nadgradnji vaše ideje in jo popeljalo na višjo raven, saj boste lahko ustvarili izdelek, ki bo vreden nakupa vaših strank. 🚀

Delavnico bo vodil dr. Blaž Zupan.

dr. Blaž Zupan

 

 

Dr. Blaž Zupan je docent na Katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, podjetniški trener, serijski podjetnik, mentor in investitor. Je ustanovitelj in solastnik več podjetij v Sloveniji in tujini, iz nekaterih je tudi uspešno izstopil s prodajo deleža. Glavna Blaževa strast je predavanje o različnih podjetniških tematikah (inovativnost, analiza trga, razvoj poslovnih priložnosti, prodaja, financiranje, iskanje novih idej pri razvoju izdelkov in storitev s pomočjo t.i. »Design thinking-a« in Lean (vitkih) metod) in svetovanje mladim, ki se odpravljajo na svojo podjetniško pot.   Vodil je preko 200 delavnic in svetovanj podjetnikom in podjetjem.

Uspešno prodajo lahko dosežemo le, če poznamo svoje stranke in njihove potrebe. Kot je dejal Jeff Bezos, ustanovitelj Amazona: “Če se osredotočite na zadovoljevanje strank, se vse ostalo bo razpletlo samo po sebi.” Zato moramo najprej preučiti ciljno skupino in njihove želje ter potrebe, šele nato lahko ponudimo vrednost našemu produktu ali storitvi. Spoznajte svoje stranke in poskrbite za njihove potrebe – uspeh bo prišel sam od sebe.

“Stranke so najpomembnejši del vsakega podjetja,” je nekoč dejal Steve Jobs, ustanovitelj Applea. In res je tako – če želimo doseči uspeh in rasti kot podjetje, se moramo osredotočiti na svoje stranke in razumeti njihove želje in potrebe. V drugem modulu bomo spoznali, kako lahko s pomočjo AI-ja učinkoviteje definiramo svojo ciljno skupino in spoznamo njihove želje ter potrebe.

Z uporabo praktičnih primerov se bomo naučili, kako lahko segmentiramo svoje kupce in določimo sprejemljivo ceno za njih. Na ta način bomo lahko bolje zadovoljili svoje stranke ter dosegli večji uspeh in rast kot podjetje.

V  drugem modulu bomo spoznali, kako lahko izkoristite AI za  lažje in učinkovitejše definiranje naše ciljne skupine ter spoznavanje njihovih želja in potreb.  Na podlagi praktičnih primerov se bomo naučili, kako  segmentirati svoje kupce ter določiti sprejemljivo ceno za njih.

Delavnico bo vodil dr. Rok Stritar.

dr. Rok Stritar

 

 

Dr. Rok Stritar je predavatelj, mentor in podjetnik. Je močno vpet v svetovanje podjetnikom in podjetjem na področju zgodnjega podjetništva, podjetniške rasti in razvoja novih izdelkov in storitev.  Sodeluje v skupini, ki je leta 2007 v Slovenijo pripeljala dizajnerski pristop za reševanje kompleksnih nestrukturiranih poslovnih izzivov. Je ustanovitelj podjetja Kibuba d.o.o., ki je v zadnjih 10 letih zraslo v drugega največjega ponudnika specializirane opreme za gorništvo in prosti čas v Sloveniji, vpleten pa je še v številne druge podjetniške projekte.

Razmišljate o tem, kako bi lahko z umetno inteligenco (AI) hitro in enostavno razvili produkt ali storitev, ki bo navdušila vaše stranke? Ne glede na to, ali ste že izkušeni podjetnik ali pa se šele podajate v podjetniške vode, je da delavnica kot nalašč za vas.

Predstavljajte si, da za razvoj prototipa in testiranje ni potrebno porabiti ogromne vsote denarja. Z nekaj preprostimi koraki lahko učinkovito uporabite AI, da pospešite in poenostavite oblikovanje svojega produkta ali storitve. Tako boste zmanjšali tveganje za neuspeh in prihranili denar, ki bi ga sicer vložili v neuspešne projekte.

Kako to doseči? Najprej se osredotočite na svoje stranke in njihove potrebe. Vzemite si čas in raziskujte, kaj želijo. Nato z AI-tehnologijo razvijte prototip, ki temelji na teh potrebah. Sledi testiranje in prilagajanje, dokler ne ustvarite rešitve, ki bo vaše stranke navdušila.

Ključ do uspeha je v uporabnikom prilagojenem pristopu. Kot pravi Ross Perot, ustanovitelj podjetja Electronic Data Systems: “Če ne boste slišali strank, bodo kmalu nehale govoriti z vami.” Z enostavnim in zabavnim prototipiranjem ter testiranjem s pomočjo AI lahko hitro in učinkovito prilagodite svoj izdelek ali storitev na potrebe vaših strank in tako dosežete večji uspeh na trgu.
 

Delavnico bo vodil Enej Gradišek.

Enej Gradišek

 

Enej Gradišek, magister mednarodnega poslovanja v podjetju CorpoHub dela kot Acceleration Manager in skrbi za pospeševanje poslovnih modelov, strategij, procesov in transformacij v organizacijah. Podjetjem, zunanjim in notranjim Startup ekipam pomaga, da delajo prave/vredne stvari na pravi način in jim pomaga pospešiti njihov poslovni razvoj. Mentoriral je več kot 80 startup oz. razvojnih ekip, sodeloval na večih “innovation” vikendih in kot član komisije ocenjeval startup ekipe za razpise Slovenskega podjetniškega sklada. Pri delu kombinira Design Thinking in Lean startup ter Agilne metode dela. 

Si želite izvedeti, kako lahko s pomočjo zgodb spodbudite ljudi k nakupu vašega izdelka ali storitve? Potem je 4. modul za vas! 

Spoznali boste, kako oblikovati zgodbo, ki bo pritegnila kupce, kako se z zgodbo povezati s strankami ter kako si ustvariti prednost pred konkurenco. Poleg tega boste spoznali tipične napake pri ustvarjanju lastnih zgodb in se naučili, kako se jim izogniti. Skozi storyje boste povečali prepoznavnost svoje blagovne znamke in se predstavili svojim sledilcem na pravi način. Naučili se boste tudi, kako s pomočjo zgodb graditi zaupanja vreden odnos s svojimi sledilci, jih nagovarjati z vprašanji in narediti bolj odzivne.

Na koncu pa boste spoznali tudi, kako s pomočjo zgodb prodajati svojo ponudbo ter postaviti strategijo za uspešnost vaše blagovne znamke. “Če želite prodajati, morate govoriti zgodbe,” je nekoč dejal Steve Jobs. Se strinjate z njim? Naučili se boste kako ustvariti zgodbo, ki prodaja s pomočjo AI. Naj umetna inteligenca dela za vas!

 Delavnico bo vodil Jernej Narat.

Jernej Narat

 

 

Jernej Narat je podjetnik, mentor in predavatelj. Je ustanovitelj podjetja DrumLife Production in odgovorni producent, ki s svojimi bogatimi izkušnjami v podjetništvu povezuje in združuje ambiciozne ustvarjalce foto in video vsebin. Profesionalnost in strast do dela ga odlikujeta na področjih razumevanja trendov in sodobnih načinov ustvarjanja zgodb. Strankam poskuša pomagati razvijati blagovne znamke izven okvirjev in graditi temelje podjetij s pomočjo medijskih vsebin na dolgi rok. S svojo ekipo ustvarja zgodbe narejene po meri (tailor made stories) skozi video/fotorafije in vodeno pripoved na socialnih omrežjih.

Ste že kdaj razmišljali, kako lahko umetna inteligenca (AI) pomaga pri vaši podjetniški ideji? Predstavljajte si, da morate v nekaj sekundah ali minutah predstaviti svoj projekt in navdušiti potencialne vlagatelje ali stranke. V takšnih trenutkih je ključnega pomena imeti dobro pripravljen pitch – kratek, jedrnat in prepričljiv način predstavitve vaše ideje.

Na 5. modulu boste odkrili, kako lahko AI pomaga pri oblikovanju popolnega pitcha, ki bo pritegnil pozornost poslušalcev. Spoznali boste, zakaj je tako pomembno znati učinkovito predstaviti svojo idejo in kako lahko AI pri tem igra ključno vlogo.

Naučili se boste, kako postaviti strukturo svojega pitcha z uporabo AI, kako izbrati prave besede in kako zgraditi zgodbo okoli svoje ideje. Prav tako boste spoznali, kako izkoristiti govorico telesa in glasu, da boste prepričljivi in navdušujoči.

Z uporabo umetne inteligence boste lahko izstopali iz množice in se povezali s svojimi poslušalci na čustveni ravni. AI vam bo omogočil, da boste hitreje pridobili investitorje, prepričali nove stranke ali navdušili sodelavce.

Po koncu 5. modula boste pripravljeni na uspeh in navduševanje s svojim AI-podprtim pitchem, ki bo osvojil srca in misli vaših poslušalcev!

Delavnico bo vodil Enej Gradišek.

Enej Gradišek

 

Enej Gradišek, magister mednarodnega poslovanja v podjetju CorpoHub dela kot Acceleration Manager in skrbi za pospeševanje poslovnih modelov, strategij, procesov in transformacij v organizacijah. Podjetjem, zunanjim in notranjim Startup ekipam pomaga, da delajo prave/vredne stvari na pravi način in jim pomaga pospešiti njihov poslovni razvoj. Mentoriral je več kot 80 startup oz. razvojnih ekip, sodeloval na večih “innovation” vikendih in kot član komisije ocenjeval startup ekipe za razpise Slovenskega podjetniškega sklada. Pri delu kombinira Design Thinking in Lean startup ter Agilne metode dela. 

Mellanie Grudniik

Pomoč pri uporabi Ai orodij vam bo nudila Mellanie Grudniik, specialistka za gospodarsko pravo, podjetniška svetovalka, predavateljica, vodja startup inkubatorja Generator in  podjetniška mentorica ter AI entuziast, ki dnevno uporablja AI ORODJA v delovnih procesih. Je avtorica številnih  tutorialov na področju uporabe AI orodij in navdušenka nad brezmejnimi možnostmi, ki jih prinaša uporaba AI orodij v poslovnih procesih. Kot mentorica  pomaga razvijati poslovne ideje, poslovne modele, strategije in procese tako startup ekipam kot tudi ostalim podjetjem in organizacijam. Pri delu kombinira Design Thinking in Lean startup ter Agilne metode dela ter AI orodja. 

Pozdravljeni, pripravljeni ste na avanturo, kjer boste v spodbudnem okolju predstavili svojo poslovno idejo in se urili v pičanju.  

Na 6. modulu Štartaj Domžale, boste lahko uporabili vse svoje prejšnje znanje in predstavili svoje ideje. In ne pozabite, dober pitch ne zahteva le razumevanja vaše edinstvene vrednosti, ampak tudi vašo sposobnost, da jo predstavite na način, s katerim boste pritegnili pozornost. 

Končno ste pripravljeni predstaviti svojo idejo svetu? Na šestem in zadnjem modulu Štartaj Domžale boste imeli priložnost, da svoj pitch predstavite pred strokovno žirijo in soudeleženci. Pridružite se nam in pokažite, kaj ste se naučili. Zato ne oklevajte, vabljeni na 6. modul Štartaj Domžale, kjer boste dobili priložnost, da  se preizkusite v predstavitvi svojih idej in se potegujete za mesto v inkubatorju.

3. RAZLOGI, zakaj se morate prijaviti:

👉 pridobili boste znanja in veščine s pomočjo katerih je Tesla v treh urah naredil nekaj, za kar drugi potrebujejo leta 😉

👉družil se boš z vrhunskimi strokovnjaki, mentorji in podjetniki v enem paketu 😉

👉 in ali smo omenili že nagrade 😉

Poleg vsega tega znanja pa se boste lahko potegovali na predstavitvi idej za  NAGRADE:

🥇1. nagrada: mesto v inkubatorju – 1 na 1 mentoriranje v obsegu 30 ur

🥈2. nagrada: mesto v inkubatorju –  1 na 1 mentoriranje v obsegu 15 ur

🥉3. nagrada: mesto v inkubatorju –  1 na 1 mentoriranje v obsegu 7 ur

 

 

Štartaj Domžale poteka pod pokroviteljstvom Občine Domžale, ki s finančnimi sredstvi podpira razvoj podjetnosti v zibelki podjetništva. Dogodek  organizira Obrtna zbornica Domžale.