Mizarstvo Hrovat je ogljično nevtralno podjetje

 

Miha Hrovat, zmagovalec prve generacije Štartaj Domžale, vedno znova dokazuje, da je iz pravega testa za podjetnika. Poleg globalno uspešnih podjetniških zgodb se je zdaj odločil še za globalno družbeno odgovorni projekt, ki so ga najprej uvedli »doma«, v Mizarstvu Hrovat.

 

 

Gre za projekt Treecelet, ki je letos spomladi združil štiri mlade. Njihov cilj je je v čim krajšem možnem času posaditi milijon dreves na najbolj prizadetih območjih planeta. Miha Hrovat pravi, da sta skupaj z bratom, ki sta rasla z družinskim podjetjem Mizarstvo Hrovat, videla tako pozitivne učinke lesne industrije, kot tudi negativne posledice na okolje. Že lani je njihovo družinsko podjetje postalo CO2 nevtralno podjetje, kar pomeni, da posadijo več dreves, kot jih porabijo v podjetju, poleg tega pa s sajenjem dreves nadomestijo tudi porabo elektrike in toplogredne pline, ki nastajajo ob uporabi njihovih vozil.

 

Našli so način, kako lahko pomagajo naravi in nadaljujejo s tem, kar počnejo že tri generacije – z izdelavo lesenih izdelkov, toda tokrat tako, da vračajo naravi. Resnično želijo narediti spremembo in omiliti vpliv na naravo. Da pa bi jim to uspelo, potrebujejo več ljudi, ki bodo pri tem sodelovali. In tako se je rodil Treecelet (beseda sestavljena iz angleških besed tree – drevo in bracelet – zapestnica). Tako so Žiga, Domen ter brata Miha in Jaka ustvarili unikaten način, da lahko prav vsak pomaga naravi in prispeva k boljši prihodnosti našega planeta.

 

Našli pa so tudi pot, ki bi lahko druge podjetnike napeljala k temu, da bi poskrbeli za ogljično nevtralnost poslovanja.

 

Trenutno sadijo avtohtone vrste dreves na Madagaskarju in v Indoneziji. Do danes so posadili že več kot 70.000 dreves, odziv nad projektom in pa tudi to, da jih je podprlo že izredno veliko ljudi, jim vliva upanje ter jim obenem daje še večji zagon pri zasledovanju cilja projekta.

 

 

 

Njihov cilj je posaditi milijon dreves. Z nakupom zapestnice »Treeecelet« jim lahko pomagate do cilja, ki je v korist vseh nas.

 

 

 

 

Mellanie Grudniik, podjetniška svetovalka

 

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija