Na voljo so obrazci za urejanje pooblastil za dostop do eBOL preko portala SPOT (eVEM)

 

Z novim letom na portalu SPOT (eVEM) uvaja nova e-storitev, ki bo omogočala dostop in prenos elektronskih bolniških listov (eBOL) za vaše zaposlene. V pripetem dokumentu so zbrane podrobnejše informacije kako in na kakšen način boste lahko delodajalci dostopali do eBOL.

Na_kaksen_nacin_do_eBOL

 

Če e-postopkov in urejanje vlog na portalu SPOT (e-VEM) ne ureja zakoniti zastopnik, jih v njegovem imenu lahko ureja pooblaščena oseba.

Za vse poslovne subjekte (delodajalce), ki boste do elektronskih bolniških listov (eBOL) dostopali preko portala SPOT (eVEM), obveščamo, da so objavljeni novi obrazci vlog za urejanje pooblastil.

Za lažje urejanje pooblastil lahko uporabite enega od navedenih obrazcev:

 

  • Pooblastilo samo za eBOL

Obrazec eBOL – podelitev pooblastila uporabite, če želite urediti pooblastilo samo za nov postopek »Prenos e-bolniških listov – eBOL.« Na enem obrazcu lahko pooblastite več oseb.

 

  • Pooblastilo za eBOL in druge e-postopke portala SPOT

Obrazec “Podelitev pooblastila za procesna dejanja v postopkih VEM” uporabite, če želite urediti pooblastilo za postopek »Prenos e-bolniških listov – eBOL« in druge e-postopke na portalu SPOT (eVEM).
Zgoraj omenjena obrazca sta na voljo tukaj.

 
Upoštevajte!
 

  • vloga za ureditev pooblastila mora biti podpisana s strani zakonitega zastopnika podjetja/poslovnega subjekta,
  • vlogo pošljete po pošti ali dostavite osebno na katerokoli točko SPOT,
  • seznam točk SPOT je na voljo tukaj: Seznam točk SPOT in notarjev
  • pooblastila za eBOL bodo v sistemu SPOT (eVEM) aktivirana po 1. 1. 2020.

 
Več informacij o urejanju pooblastil na portalu SPOT še na strani: Pooblaščanje oseb za opravljanje postopkov prek portala e-VEM

Ne spreglejte!

Zdravniki od 1. 2. 2020 dalje bolniških listov ne bodo več tiskali. Delodajalci bodo z novo zakonodajo zavezani, da do bolniških listov za bolniške odsotnosti po 1. 2. 2020, dostopajo le še preko portala SPOT (eVEM). Predlagamo vam,  da se pravočasno pripravite na nov način dostopa in uporabe elektronskih bolniških listov.

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija