Zavod RS za zaposlovanje: Sporazum o zaposlovanju državljanov Srbije in spremembe štirih javnih povabil

Zaradi skorajšnjega začetka izvajanja (01.09.2019) Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji in Protokola о izvajanju Sporazuma med slovensko in srbsko vlado o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v naši državi (BRSZD) ter sprememb štirih javnih povabil v okviru izvajanja Aktivne politike zaposlovanja.

 

S sporazumom o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji (https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/sporazum-o-zaposlovanju-drzavljanov-srbije-se-pricne-izvajat) so določeni pogoji in obseg zaposlovanja državljanov Srbije v Sloveniji, pogoji in postopki za izdajo delovnih dovoljenj ter obveznosti in dolžnosti delodajalcev in delavcev. Postopek izbire delavca se bo namreč začel na pobudo slovenskega delodajalca, ki bo pri našem Zavodu prijavil prosto delovno mesto, medtem ko se bodo obveščanje o njem, izbira in vabilo kandidatov opravili v Srbiji.

 

Zaradi navedenega bo Zavod RS za zaposlovanje organiziral 7 posvetov za delodajalce po vsej Sloveniji, ki bi želeli več informacij o zaposlovanju tujih delavcev v Sloveniji, še posebej izvajanju sporazuma s Srbijo.  Seznam vseh predvidenih posvetov  se nahaja na spletni strani: https://www.ess.gov.si/_files/12551/Posveti_delodajalci_2019.pdf

 

Ker je število udeležencev posveta omejeno, je nujna  predhodna prijava na dogodek na elektronskem naslovu: Mihaela.Cvetkovic@ess.gov.si. Prijave se zbirajo do zasedbe prostih mest.

 

Spremembe štirih javnih povabil med drugim prinašajo višji znesek upravičenih stroškov za delodajalca in spremembe glede pogojev vključitve ter dolžino trajanja usposabljanja.

 

Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran:

https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/spremembe-pri-stirih-javnih-povabilih-od-jutri-dalje-visji.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija