Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00

 

 

 

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju v okviru aktivnosti mreže EEN organizira delavnico Napotitev delavcev v DACH regijo (DACH = Nemčija, Avstrija, Švica).

 

CEMP ekipa vas vljudno vabi na delavnico, ki jo bo vodila Daniela Kocet Puhan iz podjetja FIRST d.o.o., strokovnjakinja za področje napotitve delavcev v Nemčijo, Avstrijo in Švico.

 

Podjetje mora za opravljanje storitev v tujini upoštevati zakonske obveznosti države gostiteljice, saj so kršitve sankcionirane z visokimi denarnimi kaznimi in v nekaterih primerih tudi z večletno prepovedjo delovanja. Naštete države zelo ščitijo svoj trg dela in ceno dela, zato imajo postavljen učinkovit sistem nadzora, ki vključuje predhodne prijave zaposlenih in predpisan seznam dokumentacije.

 

Pogodba o zaposlitvi oz. posebej dogovorjen aneks k pogodbi, osebni dokument, obrazec A1, ipd, so le nekateri od teh, posebno pozornost pa je potrebno nameniti postopkom prijave. Tako kot pogoji, so tudi postopki prijave različni med državami. Nekateri so zelo kompleksni, včasih tudi nejasni. Več o tem boste izvedeli na delavnici.

 

Delavnica je namenjena MSPjem z do 50 zaposlenimi, ki želijo napotiti svoje zaposlene v Nemčijo, Avstrijo in/ali Švico, za delo predvsem za področja:

  • gradbeništva
  • montaže
  • elektroinštalacij
  • mizarstva
  • ipd.

 

Ker se bomo učili postopka prijave on-line je ključno, da se delavnice udeleži oseba, ki bo zaposlene dejansko prijavljala ter da ima s sabo prenosni računalnik.

Prijave sprejemamo izključno preko elektronske prijavnice najkasneje do petka, 7. februarja 2020, do 10.00 oz. do zasedbe mest. Ker je število mest omejeno, boste po prijavi in preverbi prostih mest prejeli še dodatno potrditev prijave. Da bi čim več podjetjem omogočili udeležbo, bomo sprejemali le po eno prijavo na podjetje. Hvala za razumevanje.

 

Udeležba na delavnici je brezplačna.

 

Odjave brez finančnih posledic sprejemamo pisno na vanja.bele@gzs.si do petka, 7. februarja 2020 do 15.00. Po tem roku vam organizator za neudeležbo zaračuna 50,00 EUR / udeleženca režijskih stroškov.

 

Več informacij in prijava.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija