Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Nov odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Sloveniji na javnih kulturnih prireditvah znova uvaja uporabo zaščitnih mask. Izjema so nastopajoči.

 

Pri omejitvah zbiranja vsebinskih sprememb ni. Pogoj PCT se zahteva za javne prireditve in shode v zaprtih prostorih ter shode z več kot 100 udeleženci na odprtih površinah. Za do 100 udeležencev na odprtih površinah pogoj PCT ni potreben, upoštevati pa je treba omejitev: en udeleženec na 10 kvadratnih metrov površine in 1,5 metra medsebojne razdalje med udeleženci.

 

Organizatorji športnih tekmovanj morajo preverjati pogoj PCT pri udeležencih tekmovanj. Poleg tega morajo na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti športnike in člane njihovih ekip, drugo organizacijsko osebje ter gledalce, da je izpolnjevanje pogoja PCT obvezno za udeležbo oziroma za vstop v prostor, kar se preverja že ob prihodu na prireditev.

 

Pogoj PCT bodo morali izpolnjevati tudi športni trenerji

Vlada je izdala tudi nov odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Pogoj PCT morajo v skladu z odlokom izpolnjevati tudi strokovni delavci in voditelji športnorekreativne dejavnosti, ki izvajajo proces športne vadbe.