Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Izjemna priložnost za vse slovenske organizacije: Pozno jesen 2021 bodo zaznamovali mnogi razpisi

»Večletni finančni okvir EU 2021–2027 in instrument za spodbujanje okrevanja NextGenerationEU pomenita zgodovinsko in finančno največji sveženj finančnih spodbud, ki se je kadarkoli izvedel v EU,«je jasen Beno Stern, svetovalec s področja učinkovitega pridobivanja nepovratnih sredstev EU in projektnega menedžmenta evropskih projektov.

 

Slovenske organizacije so sicer razmeroma pomanjkljivo seznanjene z mnogimi viri sredstev v Bruslju in Sloveniji, poleg tega pa so navzoči še nekateri drugi izzivi: projektne prijave pripravljajo velikokrat na slepo brez racionalnega temelja in nezadostno raziskanega ter elaboriranega problema. Nezadostno je poznavanje evropskih politik in trendov, ki jih usmerjajo evropske politike, projektne ideje so neskladne s predvidenimi ukrepi EU ali Slovenije za reševanje. Ob tem pa »zmedo« vnašata tudi terminološki kaos in neenotnost izrazoslovja v Sloveniji in EU.

 

Tudi o tem, kako uspešno odgovoriti na te izzive, izkoristiti evropske politike za razvoj lastnih produktov ter pripraviti konkurenčno prijavo, bo Beno Stern svetoval na seminarju 26. avgusta v Ljubljani, ki bo potekal v organizaciji Poslovne akademije Finance.