Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

EXPO 2020

Slovenija navdušuje v Dubaju

Expo 2020, ki se bo odvijal še globoko v 2022, je vredno obiskati. Slovenija se na njem po zaslugi Javne agencije Spirit predstavlja v presežkih, nekaj dni poslovnih stikov in spremljanja svetovnih trendov pa si lahko privoščite že za dobrih 800 evrov. Naložba, ki se zagotovo splača vsakemu (potencialnemu) podjetniku.

Dubaj bo po besedah direktorja Spirita, dr. Tomaža Kostanjevca, v naslednjih letih zagotovo postal eno od treh svetovnih poslovnih središč. Njegove besede potrjuje že izjemen obisk; za nami je komaj tretjina časovnega okvira Expa 2020, pa je tokratna svetovna razstava na mnogoterih področjih že prekosila  prejšnjo, ki se je odvijaal v italijanskem Milanu. Če k temu dodamo še pandemične razmere, potem je svetovna razstava v Savdski Arabiji že dosegla nesluten uspeh.

Inovativnost, ena od rdečih niti letošnjega Expa, spremlja tudi slovensko predstavitev: Slovenski paviljon se uvršča med deset najbolj fotografiranih, Slovenija pa je po gospodarskih aktivnostih med petnajstimi najbolj aktivnimi državami udeleženkami.

Slovenskim podjetjem so na paviljonu, čigar obisk dosega zavidljivo oceno zadovoljstva 8,4,  na Spiritu namenili posebno mesto. Drugo nadstropje je v celoti urejeno v Slovensko poslovno središče. Na razpolago je vsa sodobna infrastruktura za izvedbo dogodkov v živo, pa naj si gre za sprejeme, konference ali sestanke. Piko na i pa dodaja še nacionalna gastronomska ponudba.

Podjetja se lahko predstavljajo tudi v pritličju na Trgu Evrope, kjer potekajo  promocijski in družabni dogodki. V pritličju so uredili tudi razstavni prostor, na katerem lahko na interaktivnih promocijskih točkah gostujejo naša podjetja.

Smo vas navdušili?

 

Ne spreglejte ažurnega napovednika dogodkov in vsega, kar morate vedeti:

https://www.expo2020slovenia.si

 

 

 

Za vas imamo dobro novico, da za udeležbo še ni prepozno. Na spletni strani https://www.expo2020slovenia.si imate ažuren napovednik dogodkov, prav tako si lahko tudi  v posebni tiskani brošuri pogledate, v katerem tednu oziroma mesecu je Expo 2020 še posebej posvečen vaši panogi.

 

Ob obisku Expa 2020 pa boste lahko ponosni, da prihajate iz Slovenije, še zaradi enega imenitnega razloga: Slovenija se je kot prva država na svetu odločila za uvedbo žetonov NFT (non-fungible token).

 

Karolina Kalan, podjetniška svetovalka

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj ter SPIRIT Slovenija, javna agencija