Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Od danes naprej lahko stranke evropskega ponudnika storitev mobilnosti DKV Mobility slovensko e-vinjeto ugodno obračunajo s kartico DKV Card. Elektronska vinjeta nadomešča vinjeto v obliki nalepke in je obvezna za vozila do vključno 3,5 t, ki vozijo po slovenskih avtocestah in hitrih cestah. S kartico DKV so na voljo na bencinskih servisih pod blagovno znamko OMV, MOL in Petrol znotraj Slovenije in ob meji. Letne e-vinjete so v prodaji od 1. decembra letos, od 1. februarja 2022 pa bosta v prodaji tudi mesečna in tedenska e-vinjeta. Ob nakupu morate navesti pravilno registrsko številko vozila, ki jo bodo samodejno skenirale nadzorne naprave na poti. E-vinjeta se kot doslej obračunava preko blagajniškega terminala s kartico DKV. Koristi za stranko so priročno in pregledno obračunavanje ter hitro nadaljevanje vožnje brez prekinitev. „Slovenija je pomembna tranzitna država med južno in srednjo Evropo. Veseli nas, da lahko našim strankam ponudimo dodatno storitev,“ pravi Jérôme Lejeune, generalni direktor Toll pri DKV Mobility. Poleg elektronske e-vinjete za Slovenijo DKV Mobility nudi široko ponudbo cestninskih rešitev za več kot 30 držav v Evropi in širše. Sem spadajo različne vinjete, cestninske postaje in vozovnice.

 

Več informacij je dostopnih na povezavi www.dkv-mobility.com

 
Elektronska vinjeta nadomešča vinjeto v obliki nalepke.
Od 1. 12. 2021 naprej lahko stranke evropskega ponudnika storitev mobilnosti DKV Mobility slovensko e-vinjeto ugodno obračunajo s kartico DKV Card.

slika DKV

DKV Mobility je že več kot 85 let eden vodilnih ponudnikov storitev mobilnosti v industriji logistike in transporta s trenutno več kot 1400 zaposlenimi. Od brezgotovinske oskrbe na poti na vse bolj razširjenih prodajnih mestih do obračunavanja cestnine in povračila davka na dodano vrednost – DKV Mobility nudi širok nabor storitev za optimizacijo in upravljanje voznih parkov po vsej Evropi. Leta 2020 je družba dosegla za 9,3 milijarde evrov transakcij. Trenutno več kot 213.000 strank uporablja več kot 5,1 milijona kartic DKV CARD in naprav v vozilu. Leto 2020 je bila kartica DKV CARD že 16. leto zapored nagrajena kot najboljša blagovna znamka v kategoriji kartic za gorivo in servisnih kartic.