Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Obrtna zbornica Domžale odpira podjetniško knjižnico in uvaja podjetniško bralno značko

Vir pri Domžalah, 21. decembra – »Podjetniška bralna značka je projekt, namenjen vsem občanom Domžal, ki se zavedajo, da je poznavanje podjetnosti nujno potrebno tako v poslu kot v vsakdanjem življenju«, je ob predstavitvi projekt Podjetniške bralne značke povedala direktorica Obrtne zbornice Domžale Karolina Kalan. »Projekt uvajamo kot prvi v Sloveniji in simbolično ravno v Domžalah, zibeli slovenske obrti in podjetništva«, je še dodala.

V Podjetniški knjižnici je na voljo 250 knjižnih del, med njimi tudi najbolj zaželena, a v Knjižnici Domžale so se odločili, da bodočim in obstoječim podjetnikom ponudijo res najboljše.

Podjetniška knjižnica bo delovala v času uradnih ur na zbornici, enkrat tedensko pa bo na voljo tudi specializirano svetovanje, kaj je še posebej vredno prebrati.

Mag. Barbara Zupanc Oberwalder, direktorica Knjižnice Domžale je povedala, da so se odločili za premično zbirko na enoti Obrtne zbornice Domžale, »da s skupnimi močmi dokažejo, da je možno odlično sodelovanje med kulturo in gospodarstvom, le nekaj dobre volje je treba«. S tem projektom bosta namreč obe instituciji bralno kulturo še bolj približali uporabnikom, še zlasti vsem, ki prihajajo na podjetniška svetovanja na obrtno zbornico.

Mag. Zupanc Oberwalderjeva in Kalanova sta se ob odprtju zahvalili za finančno podporo in naklonjenost projektu s strani Občine Domžale, s katero obe inštituciji zgledno sodelujeta.

Projekt Podjetniške bralne značke bosta prihodnje leto razširili na nacionalno raven, ob tem bodo izdali tudi lastni avtorski priročnik Od hobija do dobička.