Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 določa, da se osebo, ki je bila v visoko tveganem stiku s povzročiteljem COVID-19, ne napoti oziroma se ji ne odredi ukrep karantene na domu, če:

 

  • je prejela poživitveni odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer ali cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna,
  • je prebolela COVID-19, kar dokazuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu PCR testa na virus SARS-CoV-2, ki je starejši od desetih dni in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni,
  • je prebolela COVID-19, kar dokazuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni in je bila cepljena z drugim odmerkom cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca, cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali cepiva Covaxin proizvajalca Bharat Biotech (Indija) oziroma kombinacijo dveh cepiv iz te alineje ali je prejela odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag.

 

Velja od ponedeljka, 10. januarja 2022, naprej.

 

Sofinanciranje vzpostavitve rdeče cone, omejevanje stikov stanovalcev DSO-jev

 

Vlada je ob tem na dopisni seji do 30. junija podaljšala veljavnost ukrepa o povrnitvi stroškov izvajalcem socialnovarstvenih storitev zaradi vzpostavitve rdeče cone. S tem zagotavljajo sredstva za sofinanciranje vzpostavitve rdeče cone, kar dodatno pripomore k zamejitvi okužb v zavodih, so zapisali.

Do 30. junija je podaljšala tudi financiranje zunanjih nastanitev uporabnikov, ki imajo potrjeno okužbo s covidom-19, kritje izpada prihodkov zaradi nezasedenih kapacitet in kritje najema dodatnih prostorov. Prav tako do 30. junija se podaljšuje tudi sklep, ki direktorjem socialnovarstvenih zavodov omogoča, da omejijo stike stanovalcev in zapuščanje območja zavoda, če z drugimi morebitnimi ukrepi ni mogoče doseči omejevanja covida-19, so še sporočili po seji vlade.