Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Danes se končuje kar petdnevni festival podjetništva za 3. življenjsko obdobje, na katerem je skozi ves teden več deset domžalskih upokojencev vsak dan sodelovalo na okroglih mizah in prejemalo dragocene individualne napotke glede oblik dela po upokojitvi. Deležni so bili brezplačnega specialnega pravnega svetovanja. Na digitalni svetovalnici so se lahko poučili o funkcijah pametnih telefonov, na knjižni so se seznanjali z literaturo za osebni in karierni razvoj.

 

Pravna in podjetniška svetovalnica 6.6.2022               
Digitalna svetovalnica – 8.6.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glavna dogodka s širšo zasedbo pa sta potekala v torek in četrtek: V torek so upokojeni gostje z zanimanjem prisluhnili okrogli mizi Kako biti aktiven in podjeten v 3. življenjskem obdobju. Na njej sta spregovorila o svojih izkušnjah izjemno aktivna upokojenca, ki sta znana tudi v širšem slovenskem okolju, Andrej Počivavšek ter Branka Bizjan, pridružila pa se jima je še Zdenka Trobec Milanovič. Gre za ljudi, za katere bi težko dejali, da so sploh upokojeni, saj so aktivni tako poklicno kot družbeno. Vrstnikom so med drugim povedali, zakaj še zmeraj radi delajo in kakšen je njihov poslovni model.

                     

Četrtkovo srečanje Izzivi in priložnosti v 3. življenjskem obdobju je prineslo debato  z Matejo Turk iz Medgeneracijskega društva Jesenski cvet, z Zdenko Katkič iz Društva šola zdravja, Društvo upokojencev Domžale je zastopal Toni Prus, Društvo Lipa pa Marjan Ravnikar. Gostje so slušatelje seznanili s programi svojih organizacij, predstavili način dela in jih povabili k vključitvi.

                  

 

Dogodke, po katerih so se upokojenci še nekaj časa povezovali in družili, je pripravila in moderirala Mellanie Grudniik.

Svetovalnica 10.6.2022

 

Festival je potekal pod pokroviteljstvom Občine Domžale, ki s finančnimi sredstvi podpira razvoj podjetnosti v zibelki podjetništva. Dogodek je organizirala Obrtna zbornica Domžale.