Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Župnija sv. Jožefa Vir pri Domžalah in Obrtna zbornica Domžale sta včeraj, na god sv. Jožefa, prvič organizirali slovesno sveto mašo po namenu obrtnikov in podjetnikov. Sveti Jožef je namreč zavetnik obrtnikov in podjetnikov, sočasno pa tudi zavetnik Župnije Vir. Na Viru ima sedež tudi Obrtna zbornica Domžale.

 

Svete maše, ki jo je daroval virjanski župnik Aleksander Urek, se je udeležilo veliko obrtnikov in podjetnikov, tudi od drugod. Med njimi tudi Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ter Zoran Poljšak, predsednik Obrtne zbornice Domžale. K maši sta prišla tudi »domača« poslanca; Rado Gladek in Jernej Vrtovec

 

V uvodu svete maše je Zoran Poljšak, predsednik Obrtne zbornice Domžale zbrane posebej povabil, »da se sv. Jožefu ob tej priložnosti iz srca zahvalijo za vse darove, ki smo jih deležni v poslu na njegovo priprošnjo«.

Za uvod Oče naš je zbrane v imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije nagovoril Blaž Cvar, ki je zbrane spodbudil z besedami: »Bodimo hvaležni zato, da lahko opravljamo svoje delo in se za to zahvalimo tudi v molitvi«.

 

Po maši je sledilo druženje s pogostitvijo na ploščadi pred cerkvijo.

Glede na odlično izpeljano slovesnost so se na Viru že odločili, da bodo drugo leto organizirali prvo vseslovensko romanje obrtnikov in podjetnikov k sv. Jožefu na Viru. potekalo bo v nedeljo, 17. marca 2024.

 

Foto Klemen Jeke