Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Vabilo na prijavo startup podjetij v agroživilskem sektorju na vključitev v EIT FOOD SEEDBED INKUBATOR 2023

EIT Food Seedbed Inkubator 2023 je brezplačni program, ki podpira inovativne agroživilske začetke. Program izvaja EIT Food, konzorcij evropskih podjetij, raziskovalnih institutov in univerz, organiziran kot del Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), ki deluje v okviru Evropske komisije. EIT Food je največja evropska pobuda za podporo inovacijam v agroživilskem sektorju. Programi EIT Food so sofinancirani s strani Evropske unije v okviru programa Obzorje Evropa.

 

EIT Food Seedbed podpira bodoče podjetnike, podjetniške akademike in novooblikovane začetke, ki predstavljajo eno izmed fokusnih področij EIT Food, naštetih spodaj:

  • Trajnostno kmetijstvo
  • Trajnostni akvakultura
  • Alternativni proteini
  • Digitalna sledljivost
  • Krožni sistemi hrane
  • Ciljno usmerjena prehrana

 

Prejemniki bodo pridobili strokovno podporo (usposabljanje in mentorstvo) ter finančno podporo do 7.000 evrov (in do 10.000 evrov dodatnega financiranja za vse ekipe, ki so upravičene do Seedbed+), brez lastniškega deleža, za izvajanje aktivnosti testiranja trga in pogovorov s 100+ potencialnimi strankami, deležniki in končnimi uporabniki, da potrdijo poslovne ideje, ter možnost dostopa do nadaljnjega financiranja in podpore s strani EIT Food.

Program poteka v angleškem jeziku, s podporo evropskih organizacij / univerz iz Poljske, Severne Irske, Nemčije, Španije, Danske, Francije, Portugalske in Švice.

 

Pridružite se skupnosti: https://entrepreneurship.eitfood.eu/launch/

 

Rok za prijavo je 10. april 2023, 23:59 CET.

Prijava: https://toki4w5ytfl.typeform.com/eitfoodseedbed

 

Več informacij o programu najdete v priloženi predstavitvi. Prijavitelji naj predstavijo inovativno idejo, ki ima potencial za velik vpliv na katerikoli del hrane / agro sektorja, vključno s tem, kako proizvajamo, dostavljamo, porabljamo in recikliramo hrano. Poleg tipičnih agroživilskih rešitev lahko začetki delujejo tudi na področjih, povezanih s sistemom hrane, vključno z napravami in opremo za kmetijstvo in proizvodnjo hrane, logistiko, itd.

Program se osredotoča na ideje in zgodnje faze razvoja začetnih podjetij, ki delujejo v širšem agroživilskem sektorju, ne samo na področju hrane. Ti startupi lahko delujejo tudi na drugih področjih, kot so embalaža, ICT rešitve, zmanjševanje odpadkov hrane, poslovne storitve ali družbene inovacije. Še posebej spodbujamo tiste, ki imajo poslovno idejo, povezano s tehnološkim raziskovanjem, katere nadaljnji razvoj zahteva posebne poslovne veščine in stike s potencialnimi strankami v različnih evropskih državah.

 

Ta projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.