Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Zaposlovanje in delo tujcev po novem – strokovni posveti za delodajalce

Zavod RS za zaposlovanje konec maja in v začetku junija organizira strokovne posvete za delodajalce, ki bodo namenjeni zaposlovanju in delu tujcev. Prvi bo 22. maja v Mariboru, sledijo pa mu še trije v Celju in Ljubljani. Udeležba je brezplačna, pridružite se!

Zaposlovanje tujcev z vidika nove zakonodaje

Na zavodu za zaposlovanje si prizadevajo v čim večji meri pomagati delodajalcem pri zagotavljanju ustreznega kadra. Glede na sedanje razmere na trgu dela bodo zato posvete namenili predstavitvi postopkov pri zaposlovanju in delu tujcev, predvsem z vidika novosti, aktualnih sprememb in dopolnitev zakonodaje, kot tudi odprtim vprašanjem s tega področja.

Aprila kar trije posodobljeni zakoni

V aprilu so namreč začeli veljati novela Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT-D), novela Zakona o tujcih (ZTuj-2G) ter novi Zakon o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-1).

Predavali bodo izkušeni svetovalci

Na dogodkih bodo z vami dolgoletni sodelavci zavoda s področij zaposlovanja in dela tujcev Anka Rode, Miho Šepec in Andreja Furar iz Službe za pravne zadeve, Centralna služba Zavoda RS za zaposlovanje. Spregovorili bodo tudi predstavniki nekaterih drugih institucij, ki sodelujejo v postopkih zaposlovanja in dela tujcev, ter predstavniki delodajalskih organizacij.

Prijave do zapolnitve mest

Vaše prijave zavod sprejema do zapolnitve prostih mest za posamezni posvet, zato vas prijazno vabijo, da se prijavite še danes.

Prijave: Več informacij in prijave na strokovne seminarje >>>