Slovenian Challenge Lab 2023
V petek, 2. in soboto, 3. junija 2023 bodo udeleženci uspešno začeli z izvajanjem projekta »Challenge Lab«, ki poteka v organizaciji Biotehniške fakultete, EIT Food Hub Slovenija in v partnerstvu z javno agencijo SPIRIT Slovenija.
Datum: 25. maj in 2. – 3. junij 2023
Kraj: Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
V petek, 2. in soboto, 3. junija 2023 bodo udeleženci uspešno začeli z izvajanjem projekta »Challenge Lab«, ki poteka v organizaciji Biotehniške fakultete, EIT Food Hub Slovenija in v partnerstvu z javno agencijo SPIRIT Slovenija.
Namen projekta »Challenge Lab« je omogočiti udeležencem pridobiti dragocene izkušnje z reševanjem konkretnega poslovnega izziva po sodobni metodi Design Thinking, ki jo pri reševanju kompleksnih vprašanj uporabljajo tudi največja agroživilska podjetja. V letošnji ediciji »Challenge Lab« izziv rešuje sedem ekip z multidisciplinarno strukturo udeležencev.
Udeleženci se bodo na izobraževanju srečali v četrtek, 25. maja 2023. Svoje rešitev bodo pred strokovno komisijo predstavili v soboto, 3. junija 2023, ko bodo razglašeni nagrajenci.
Dodatne informacije in prijave
EIT Food Hub Slovenija, ki ima sedež na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, deluje kot nacionalno stičišče za spodbujanje podjetništva in inovativnosti. Je povezovalno-informacijska ter izvedbena točka Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo – EIT na področju hrane v Sloveniji. EIT Food Hub Slovenija spodbuja udeležbo slovenskih podjetij, institucij in posameznikov k vključevanju v aktivnosti EIT Food Europe. Na voljo so izobraževalni programi, štipendije, povezovanje z zagonskimi podjetji, vključitev v pospeševalnike in spodbude za javni dialog na relevantnih področji kmetijstva in živilstva.