Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Javno povabilo Hitrejši vstop mladih na trg dela podaljšano do konca oktobra

 

Dne 21. septembra 2023 je Zavod RS za zaposlovanje objavil razširitev javnega povabila, ki omogoča pospešen vstop mladih na trg dela. Novi rok za prijave je do 31. oktobra 2023. Ta priložnost vam omogoča pridobitev mesečne subvencije v višini med 300 in 420 EUR za zaposlitev mladih, ki so mlajši od 26 let.

Ponudbo za subvencionirano zaposlitev mladih lahko oddate elektronsko prek Portala za delodajalce. Ta portal bo odprt do porabe sredstev, vendar najkasneje do 31. oktobra 2023, ko se izteče zadnji rok za prijavo. Preden prvič uporabite portal, se morate registrirati. Prijava je odprta za delodajalce, ki izpolnjujejo vse pogoje, natančno opisane v javnem povabilu.

Zaposlitev, ki jo ponudite, bo sklenjena za nedoločen čas. Ohraniti jo morate vsaj 18 mesecev brez prekinitev ter zagotoviti mentorstvo novozaposlenemu. Tako novozaposleni kot mentor se bosta morala usposobiti pri zunanjem izvajalcu, kjer bosta opravila vsaj 30 pedagoških ur. Pridobivanje digitalnih kompetenc je zelo zaželeno.

Mesečna subvencija se bo povečala za 70 EUR, če vključite mlade v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje. Sorazmerno nižjo subvencijo bodo izplačali za zaposlitev s krajšim tedenskim delovnim časom, skladno z odločbo pristojnega organa.

Od avgusta 2022 se je s pomočjo programa, ki prispeva k uresničitvi ciljev Jamstva za mlade, zaposlilo več kot 1.100 mladih po vsej Sloveniji.

Vir: OZS