Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Uporabljate MiniBlagajno? Zdaj tudi za negotovinska plačila!

Aplikacija MiniBlagajna je že pridobila zaupanje 30.000 zavezancev, ki jo uporabljajo za izdajanje gotovinskih računov in poročanje preko vezane knjige računov (VKR). Finančna uprava je prisluhnila podjetnikom, ki želijo uporabljati MiniBlagajno tudi za izdajanje računov za negotovinska plačila. Nova verzija aplikacije zdaj omogoča tudi izpis računa s “QR kodo za plačilo,” kar poenostavlja in pospešuje postopek plačila.

MiniBlagajna, dostopna preko spletne strani Finančne uprave, je bila razvita ob uvedbi davčnih blagajn, s čimer je omogočila zavezancem izvajanje davčnega potrjevanja računov brez potrebe po nakupu posebne programske opreme. To je zavezancem omogočilo izpolnjevanje davčnih obveznosti brez dodatnih stroškov.

Nova funkcionalnost aplikacije MiniBlagajna vključuje QR kodo za plačilo, ki se izpiše na računu v A4 formatu ob tiskanju (tisk v PDF). Če je izpolnjeno polje “Bančni račun v IBAN obliki za tisk QR kode za plačilo,” se QR koda izpiše. To omogoča izdajateljem računov, ki uporabljajo MiniBlagajno, omogočiti elektronsko plačevanje potrošnikom, ki želijo izvršiti plačilo na ta način.

Pomembno je poudariti, da je izdaja računa obvezna in predstavlja odgovornost tako prodajalca kot kupca. Finančna uprava nenehno išče možnosti za poenostavitev, sodobnost ter pospešitev postopka izdaje računov za zavezance.

Vir: OZS