Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Video – KIT Žižki ter Roletarstvo Medle; Naj obrtnik in podjetnik leta 2023


Na nedavni slovesnosti je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) podelila priznanji Obrtnik leta in Podjetnik leta 2023. Anton Cigan in Peter Tibaut iz Črenšovcev sta prejela priznanje Obrtnik leta, medtem ko je naziv Podjetnik leta 2023 prejel Robert Medle iz Novega mesta. Najstarejši obrtnik leta 2023 je postal Franko Bergnach iz Spodnje Idrije.

Predsednik OZS, Blaž Cvar, je v uvodnem nagovoru izpostavil nove obremenitve, ki jih doživlja gospodarstvo. Poudaril je potrebo po razbremenitvah in pozval k celovitemu dialogu pri sprejemanju zakonov. Minister za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaž Han, je prav tako poudaril pomen malih podjetij, ki predstavljajo več kot 98% celotnega gospodarstva. Han je izrazil zahvalo za njihov doprinos ter spomnil na podporo, ki jo vlada namenja mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Priznanje Obrtnik leta 2023 sta prejela Anton Cigan in Peter Tibaut iz podjetja KIT Žižki, specializiranega za proizvodnjo kovinske opreme. V zahvalnem nagovoru je Cigan poudaril pomen sodelavcev in družinskega tima. Podjetje KIT Žižki se aktivno vključuje v lokalno skupnost ter podpira različna društva in humanitarne projekte.

Podjetnik leta 2023 je postal Robert Medle iz podjetja Roletarstvo Medle, specializiranega za izdelavo senčil in stavbnega pohištva. Medle je v zahvali omenil napore pri digitalizaciji podjetja, kar je bilo odločilno za prejem priznanja. Podjetje nenehno vlagajo v raziskave, razvoj in trajnostne rešitve.

Najstarejši obrtnik leta 2023 je Franko Bergnach iz Bara Bernjak gostinstvo d.o.o. v Spodnji Idriji. Bergnach je gostinec že skoraj 58 let, s stalno skrbjo za investicije in zadovoljstvo gostov. Bergnach je tudi aktiven član lokalne skupnosti in podpornik različnih društvenih dejavnosti.

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Feld je podelil mojstrske diplome 126 novim mojstricam in mojstrom. Poudaril je pomen mojstrstva ter spodbudil mlade, naj postanejo mentorji in prenašajo znanje na naslednje generacije. Skrb za razvoj in konkurenčnost obrtništva je ključna naloga OZS, ki je doslej podelila že 3145 mojstrskih diplom.

Na voljo je tudi krajši videoposnetek dogodka, ki si ga lahko ogledate spodaj:


Vir: OZS