Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Že poznate oddajo Vizionar – Obrtnik in podjetnik?

Slika: RTV 365

Vizionar je edinstvena televizijska oddaja, ki osvetljuje vrhunske obrtnike in podjetnike v tesnem sodelovanju s krovno organizacijo Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Skozi zgodbe o uspehu vizionarskih posameznikov, ki navdušujejo s svojo drznostjo, ambicijami in vizijo prihodnosti, oddaja odpira vrata v navdihujoč svet.

Ali se lahko deficitarni poklic spremeni v sanjsko službo? Na inovativen in privlačen način boste v oddaji raziskovali številne obetavne poklice skozi prizmo obrtniškega dela in šolske prakse. V oddaji Vizionar boste deležni vpogleda v najnovejše trende v svetu obrti in podjetništva.

S posebnim poudarkom na podjetnikih in obrtnikih, ki izstopajo iz ustaljenih okvirov slovenskega vsakdana, bo oddaja gostila posameznike, katerih pogum in vztrajnost predstavljata temelj njihovega uspeha.

V zadnji oddaji Vizionar – Obrtnik in Podjetnik so raziskali fascinantno delo Agencije Hike & Bike iz Bohinja, ki s premišljenim pristopom navdušuje turiste tako poleti kot pozimi, ponujajoč jim nepozabne oglede številnih znamenitosti in edinstvene počitnice v naravi. Prav tako so gostili Matejo Grobelnik, višjo svetovalko za zunanje komuniciranje Slovenskega podjetniškega sklada, ki nam je predstavila ključne spodbude za zagon, rast ter razvoj uspešnih zgodb. Navdušenje nad svojim poklicem pa je delila tudi rokodelka Špela Strašek, mojstrica izdelovanja klobukov, ki s svojim spretnim rokovanjem združuje starodavno obrt z modernim časom. Vabljeni k ogledu celotne oddaje v arhivu.

Preteklih nekaj tednov so se v oddajah Vizionar spoznali s številnimi navdihujočimi zgodbami podjetij in posameznikov. Obiskali so podjetje Doorsnon iz Maribora, ki na področju avtomatskih drsnih vrat postavlja svetovne standarde. Prav tako so bili priča srečanju z Robertom Medletom, Podjetnikom leta 2023, ter spoznali sladko zgodbo slaščičarke Laure Rotar iz Yauya patisserie v Ljubljani.

Vabimo vas, da si ogledate vse pretekle oddaje Vizionar v arhivu ter se navdihnete z raznolikimi zgodbami o uspehu, inovacijah ter strastnem sledenju sanjskim poklicem.

Arhiv vseh oddaj Vizionar je dostopen: TUKAJ

Vir: OZS