Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

FURS: Ne pozabite oddati napovedi za odmero dohodnine iz kapitala do 28. 2. 2024!

Image by Drazen Zigic on Freepik

 

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) vas poziva, da se pripravite na oddajo napovedi za odmero dohodnine od dohodkov iz kapitala za leto 2023. To vključuje dobiček od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev, investicijskih kuponov, obresti na denarne depozite, druge obresti ter dividende. Prav tako morate vložiti napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem in napoved za odmero davka od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov.

Rok za oddajo napovedi je 28. februar 2024. Ne pozabite, da je pravočasna in natančna oddaja napovedi ključna za izogibanje morebitnim nepotrebnim težavam in kaznim.

Kako vložiti napoved?

  1. Spremljajte svoje finance: Preverite in zberite vse potrebne podatke o dohodkih iz kapitala, ki jih boste morali prijaviti. To vključuje informacije o vrednostnih papirjih, investicijskih kuponih, denarnih depozitih, obrestih in dividendah.
  2. Uporabite elektronske storitve FURS: Najlažji način za oddajo napovedi je prek spletnega portala FURS. Tam boste našli enostavne smernice in obrazce za izpolnitev.
  3. Pravočasna oddaja: Ne pozabite, da je rok za oddajo napovedi 28. februar 2024. Priporočamo, da svojo napoved vložite pravočasno, da se izognete morebitnim neprijetnostim.
  4. V primeru vprašanj se obrnite na FURS: Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete pomoč pri izpolnjevanju napovedi, se obrnite na Finančno upravo Republike Slovenije. Njihovi strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali.

Skrbna in pravočasna vložitev napovedi za odmero dohodnine iz kapitala je odgovornost vsakega zavezanca. Ne odlašajte s pripravo svojih napovedi.