Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Vabilo: Praktična uporaba umetne inteligence s ChatGPT – Delavnica in podpora vašemu poslovanju

Umetna inteligenca (UI) je v letu 2023 zavzela svet; v letu 2024 se razvoj ne ustavlja in vse kaže, da se bo še pospeševal. Zato Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) organizira 5-urno praktično delavnico ter ponuja 9-mesečno podporo pri vašem delu.

V današnjem svetu dobro poznavanje analitike in umetne inteligence ni več zgolj prednost, ampak nuja. Razumevanje umetne inteligence in jezikovnih modelov, kot je ChatGPT, je ključni del digitalne pismenosti in postaja vse bolj pomembna veščina tako v poslovanju kot tudi zasebno.

Umetna inteligenca ima širok razpon funkcij in aplikacij, ki lahko povečajo učinkovitost in produktivnost vaše organizacije. Hiter razvoj orodij in pristopov zahteva sistematični pristop k izobraževanju ter redno spremljanje področja.

Z izobraževanjem v organizaciji OZS vam želimo ponuditi več kot le še-eno generično izobraževanje na temo ChatGPT. Želimo vam prikazati in vas naučiti, kako uporabljati prednosti, ki jih ponujajo nova orodja – od lažje komunikacije s partnerji, strankami in zaposlenimi, pomoči pri interpretaciji podatkov, prevajanju in ponavljajočih opravilih do povsem novih idej za izvajanje vaših nalog in še bi lahko naštevali.

Vsebina Izobraževanja

 1. Osnove generativne umetne inteligence in popularnih orodij:
  • Kaj je generativna umetna inteligence, zakaj je pomembna ter kako vpliva na podjetnike?
  • Katere druge oblike umetne inteligence poznamo?
  • Kako se zavarovati in umetno inteligenco uporabljati odgovorno (zasebnost, varnost, avtorske pravice)?
  • Različne oblike uporabe generativne umetne inteligence (besedila, slike, video, programska koda…)
  • Ekosistem orodij generativne umetne inteligence in razlike med orodji (npr. ChatGPT in Microsoft Copilot)
 2. Uporaba ChatGPT:
  • Dialog, GPTs, napredne funkcije, pogovor, priprava poročil, spomin,…
  • Prompting – način pogovora z orodji generativne umetne inteligence
  • Način določanja primerov uporabe
  • Ideje za uporabo pri vsakdanjem delu
  • Priporočila za uvedbo
 3. Praktične Vaje:
  • Vaje, ki jih boste lahko preizkusili in obravnavali skupaj s predavateljem

Dodatna Podpora za Udeležence

Po izobraževanju boste naslednjih 9 mesecev deležni podpore, ki vključuje:

 • 1x mesečno skupinski eno-urni online meeting, kjer bomo pregledali in odgovorili na vaše izzive, ponudili možne rešitve ter se pogovorili o morebitnih težavah
 • 1x mesečno povzetek relevantnih novosti na področju UI z navodili, kako jih uporabljati (npr. uporaba kake nove funkcionalnosti, preizkusi kakega novega primera uporabe)

Izvajalec/Predavatelj

Mag. Boštjan Kožuh na področju umetne in poslovne inteligence deluje že preko 20 let. Ustanovil in vodil je oddelke za poslovno in umetno inteligenco ter analitiko v organizacijah kot so Statistični urad RS, Adacta (sedaj Be-terna), SAS Institute in Adria Airways ter uspešno zaključil preko 100 implementacijskih in svetovalnih projektov.

Poleg pridobljenih izkušenj pri delu s številnimi organizacijami je mag. Boštjan Kožuh svoje znanje na področju analitike, umetne inteligence, poslovne inteligence in poslovanja pridobival v okviru formalnih izobraževanj na Ekonomski fakulteti Ljubljana, Harvard in MIT.

Je “Trusted AI advisor” v tehnoloških podjetjih Loftware, Be-terna in Sinecon ter vabljeni predavatelj na Ekonomski fakulteti Ljubljana, v Združenju nadzornikov Slovenije in drugih organizacijah.

Cena in Število Udeležencev

Seminar bo v četrtek, 27.6. ob 13 uri v prostorih OZS, Celovška cesta 69, Ljubljana (učilnica). Prosimo, da imajo udeleženci s seboj svoj računalnik.

Cena izobraževanja:

 • Za člane OZS in njihove zaposlene: 159 € + 22% DDV/osebo = 195,00 €
 • Za nečlane: 200,00 € + 22% DDV/osebo = 244,00 €

Cena vključuje:

 • Izobraževanje/seminar v trajanju 5 šolskih ur
 • 9-mesečno podporo, kot je opredeljena v razpisu seminarja

Število udeležencev je omejeno na največ 15! Obvezna je spletna prijava. V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Ostale Informacije Glede Prijave in Kontakt:

Plačilo kotizacije na udeleženca: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 – davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov: igor.pipan@ozs.si.

Pisne odjave poslane na igor.pipan@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 100 % kotizacijo. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.

Dodatne informacije: igor.pipan@ozs.si ali 01 5830 504.

Obvezna je spletna prijava.

Trajanje: 5 šolskih ur
Lokacija: OZS, Celovška 69, Ljubljana – učilnica

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Več informacij na igor.pipan@ozs.si

Vir: OZS