Šaranovičeva 21c Vir,
1230 Domžale, Slovenija

Pon in Pet: 9.00 – 12.00
Sreda: 13.00 – 17.00

Za obisk SPOT točke obvezno predhodno naročilo.

Search

Objavljen razpis za ponudnike študentske prehrane za leti 2025 in 2026

Objavljen razpis za ponudnike študentske prehrane za leti 2025 in 2026
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je 12. julija 2024 objavilo javni razpis za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za obdobje 2025-2026. Namen razpisa je zagotoviti kakovostno in dostopno prehrano študentom po vsej Sloveniji, pri čemer se poudarja pomen zdrave in cenovno ugodne hrane.

Image by vector4stock on Freepik

 

Glavne novosti razpisa:

1. Razširitev razpisa na vse kraje v Sloveniji: Vsi ponudniki hrane po Sloveniji se lahko prijavijo na razpis, kar bo omogočilo širšo dostopnost subvencionirane študentske prehrane.

2. Delitev ponudnikov na tip A in tip B:

  •  Tip A: Klasični ponudniki, kot so samostojne restavracije, okrepčevalnice, turistične kmetije in podobno.
  • Tip B: Javni zavodi, kot so srednje šole, dijaški in študentski domovi, bolnišnice in akreditirani visokošolski zavodi, ki imajo lastne kuhinje.

3. Raznovrstnost ponudbe: Ponudniki morajo vsak dan zagotoviti vsaj dve različni študentski kosili, od tega mora biti eno brezmesno. Vsak teden morajo ponudniki zagotoviti vsaj dve različni brezmesni kosili.

4. Spodbujanje zdrave prehrane: Povišane točke za ponudnike, ki ponujajo brezglutensko prehrano z veljavnim certifikatom in tiste, ki imajo certifikat Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) “Prava izbira”.

5. Trajnostni pristop: Dodatne točke za ponudnike, ki zagotavljajo jedilnice z mizami in stoli ter ponujajo hrano brez embalaže, s čimer se spodbuja trajnostni način prehranjevanja.

6. Povečanje pestrosti ponudbe: Posodobljene točke za različne tipe pestrosti ponudbe in dodatne točke za več kot dve brezmesni študentski kosili na teden.

7. Spremembe točkovanja: Prilagojeno točkovanje, ki je bolj ugodno za ponudnike cenovno dostopnih študentskih kosil. Maksimalno število točk je zdaj 156 za lokale in 134 za dostavo, z minimalnim pragom 56 točk za lokale in 50 točk za dostavo.

 

Rok za oddajo vlog:

Prvo odpiranje vlog: 5. september 2024 (vloge morajo biti oddane do vključno 4. septembra 2024).

Drugo odpiranje vlog: 4. september 2025 (vloge morajo biti oddane do vključno 3. septembra 2025).

Vloge lahko prijavitelji oddajo osebno v glavni pisarni Ministrstva ali priporočeno po pošti. Odpiranje vlog ne bo javno.

 

Informacije in vprašanja:

• Vsebinska vprašanja: Pisno na gp.mddsz@gov.si najkasneje sedem dni pred rokom za oddajo vlog.

• Nevsebinska vprašanja: Po telefonu na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter študentskih organizacijah univerz v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem.

Razpis ponuja številne priložnosti za ponudnike hrane, ki želijo prispevati k zdravemu in trajnostnemu načinu življenja študentov. S spodbujanjem raznovrstnosti in dostopnosti prehrane ter vključevanjem javnih zavodov, razpis predstavlja pomemben korak k izboljšanju študentske prehrane v Sloveniji.

Za več informacij in podrobnosti o razpisu obiščite:

uradno stran razpisa.

Ostala obvestila

Skip to content