Trajnostni poslovni model za restavracije
📍 Hiša Linhart – v sodelovanju z BSC Kranj (Regionalna razvojna agencija Gorenjske)
🍽️ ZMANJŠAJMO ODPADKE – IZBOLJŠAJMO POSLOVANJE
Trajnost ni več izbira, temveč edina pot naprej.
Na delavnicah boste razvili konkretni načrt za zmanjševanje odpadkov v vašem obratu, s ciljem učinkovitega, konkurenčnega in trajnostnega poslovanja.
Delavnice vodijo:
👨🍳 Uroš Štefelin, 👩🍳 Marcela Klofutar (Hiša Linhart),
🌱 Luka Irenej Pečan (Biotehniška fakulteta)
📅 Termini srečanj:
🟢 1. SREČANJE
Petek, 16. 5. 2025 | 8:00 – 10:00
Kaj pomeni trajnost v praksi (s poudarkom na krožnosti)
Dobre prakse iz gostinstva
Posnetek trenutnega stanja v sodelujočih restavracijah
Začetek načrta za zmanjševanje odpadkov
Identifikacija in konceptualni razvoj novih jedi
🟡 2. SREČANJE
Torek, 20. 5. 2025 | 8:00 – 10:00
Praktična priprava novih izdelkov/jedi:
sušenje, fermentacija, esence, uporaba ostankov
🔵 3. SREČANJE
Petek, 23. 5. 2025 | 8:00 – 10:00
Ocena jedi z vidika hranilne vrednosti
Zapis trajnostnih strategij za vaš lokal
Zaključna predstavitev rezultatov in izdelkov (javna predstavitev / tiskovna konferenca)
✅ PRIJAVE & INFORMACIJE:
📧 PRIJAVE: info@hisalinhart.si
📞 INFORMACIJE: 041 747 636
Vir: hisalinhatr.si
Foto: hisalinhatr.si