Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

 • Ta dogodek je minil.

DAVČNI OBRAČUN ZA LETO 2023 IN DAVČNE NOVOSTI V LETU 2024

1 februarja @ 9:00 - 11:00

ONLINE DELAVNICA: Davčni obračun za 2023 in davčne novosti v 2024

Bliža se čas, ko bodo morala podjetja in samostojni podjetniki oddati davčni obračun za leto 2023. Na kaj vse morate biti pozorni pri pripravi davčnega obračuna, kakšne so davčne novosti v letu 2024, je le delček tega, kar boste izvedeli na naši online davčni delavnici.

Pravne osebe in samostojni podjetniki so obvezni najmanj enkrat letno preveriti, ali se stanje posameznih aktivnih in pasivnih postavk v premoženjski bilanci stanja ujemajo z dejanskim stanjem. Tako morajo, glede na računovodske in davčne predpise in zakonodajo, sestaviti računovodske izkaze, davčni obračun ter poslovno oz. letno poročila. Pred koncem davčnega leta je potrebno izvesti notranje kontrole knjiženj poslovnih dogodkov ter uskladiti računovodske evidence in ekonomske kategorije z ustrezno davčno zakonodajo ter računovodskimi predpisi.

Na naši online delavnici z naslovom Davčni obračun za 2023 in davčne novosti v 2024 vam bomo predstavili vso omenjeno tematiko in tako morebiti rešili marsikatero dilemo, ki se vam pojavlja pri vašem delu. Odgovorili vam bomo na vaša vprašanja in dileme, ki se dotikajo davčnega obračuna za leto 2023 in določene spremembe.

 

Na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale smo za vas pripravili ONLINE delavnico z naslovom:

Davčni obračun za 2023 in davčne novosti v 2024

📆  Kdaj: Delavnica bo potekala v  četrtek 1. februarja od 9. do 11. ure

🎯 Kje: v online v zoom okolju, ki se ga boste lahko udeležili vsi,  ki se boste prijavili na spodnjo online prijavo.

👉Cena:

   • Član OOZ Domžale (49€ + 22% DDV)
   • Član druge OOZ (69€ + 22% DDV)
   • Fizične osebe in ostali nečlani (99€ + 22% DDV)

Vsebina:

Davčni obračun za leto 2023 in davčne novosti v letu 2024:

    • Splošno o pripravi in oddaji davčnega obračuna
    • Davčno priznani/nepriznani prihodki in odhodki
    • Davčna obravnava rezervacij, slabitev in odpisov
    • Amortizacija
    • Plače in druga izplačila v zvezi z zaposlitvijo
    • Poslovanje s povezanimi osebami
    • Davčne olajšave
    • Posebnosti v davčnem obračunu normirancev
    • Omejitev olajšav in efektivna obdavčitev
    • Vpliv interventne zakonodaje na davčni obračun
    • Davčne olajšave za leto 2023 z novostmi.
    • Davčne novosti v letu 2024.
    • Vpliv davčnega obračuna na kreditno sposobnost in pridobitev ugodnega financiranja
    • Primer dobre prakse
    • Odgovori na vprašanja udeleženk / udeležencev ter strokovna diskusija.

Sprejemamo vprašanja za predavateljico:

Vabimo vas, da nam po e-pošti predhodno pošljete vprašanja oziroma računovodske dileme, ki jih bomo posredovali predavateljici, da bo nanje lahko na seminarju odgovorila.  

Z vami bo predavateljica ga. Azra Begič Milanez

Profile photo of Azra Begic MilanezUstanoviteljica A Tax International ga. Begič Milanez že več let dela v finančnem in računovodskem sektorju. Delala je v podjetju PricewaterhouseCoopers kot davčna svetovalka in vodja oddelka za računovodsko in davčno poročanje in vodja projektov davčnih in finančnih skrbnih pregledov v družbi KPMG . Sodelovala je tudi pri številnih drugih davčnih, finančnih in računovodskih projektih. V zadnjih petnajstih letih je delala predvsem z srednje velikimi podjetji in velikimi multinacionalkami, sodelovala pa je tudi pri projektih implementacije programske opreme (SAP, AX, Navision ..) in pri vzpostavitvi elektronskega poslovanja. Gospa Begič Milanez objavlja članke v strokovnih slovenskih časopisih in je tudi ena od predavateljev na mednarodni šoli za indirektne davke v Belgiji. Je del transferne skupine, ki pokriva projekte v regiji Srednje in Vzhodne Evrope.

Gospa Begič Milanez vodi ekipo strokovnjakov, ki imajo obsežno znanje na področju računovodstva, financ, davčnega, IT in pravnega področja. Skupina A Tax International pomaga podjetjem prilagajati svoje procese, vzpostaviti nadzor nad poslovanjem in restrukturirati poslovanje, v kolikor bi to doprineslo k bolj učinkovitem poslovanju. Povezovanje s strankami je ključnega pomena, zato A Tax International poskuša razumeti poslovanje družb, njihovo industrijo in ekipo družb, ki jim svetuje.

S svojim bogatim znanjem in izkušnjami je Urban postal nepogrešljiva figura davkov in strukturnih sprememb. Njegova sposobnost analiziranja in reševanja kompleksnih problemov ga uvršča med vodilne strokovnjake na tem področju. Poleg svojega dela v A Tax International, Urban redno deli svoje znanje in strokovnost z drugimi s čimer prispeva k razvoju in razumevanju področja in panoge.

 

 

Z vami bosta tudi svetovalca za pridobitev kreditev pri BKS bank

Mihela Leskovar je univerzitetna diplomirana ekonomistka in ima dolgoletne izkušnje na področju bančništva. Po končanem študiju si je več kot deset let nabirala izkušnje kot svetovalka za srednja in velika podjetja in kasneje kot strokovna sodelavka za prestrukturiranje finančnih naložb. Kot svetovalka za podjetja v finančnih težavah je bila zadolžena za največje in najzahtevnejše primere. Z zmanjšanjem obsega problematičnih naložb v bankah, se je vedno bolj usmerjala v ocenjevanje kreditnega tveganja rednih družb in podjetnikov. Trenutno zaseda delovno mesto strokovne sodelavke za upravljanje kreditnih tveganj v BKS Bank AG, Podružnici Ljubljana. Njeno sedanje delo je kombinacija aktivnosti odobravanja kreditnih, garancijskih in leasing poslov v banki in skrbništva večjih problematičnih naložb.

 

 

Boštjan Butolen je po izobrazbi magister ekonomskih in poslovnih ved in ima dolgoletne izkušnje na področju bančništva. Delal je v različnih bančnih skupinah, kjer je bil odgovoren za različna bančna in lizing področja – večinoma na področju prodaje in na področju poslovanja s tveganji. Ima 16 let vodstvenih izkušenj na vodilnih delovnih mestih v bančništvu, kjer je opravljal funkcije vodje prodaje za podjetja, vodje poslovne enote, 12 let je bil tudi direktor podjetja Sparkasse leasing S d.o.o., kjer je bil odgovoren za področje upravljanja s tveganji. Bil je zadolžen tudi za implementacijo in vodenje različnih projektov, katerih rešitve so v organizacijah, kjer je delal v uporabi še danes, nekateri od njih so: segmentacija in uvedba poslovanja z različnimi velikosti podjetij v bančno okolje, združitev in preoblikovanje dveh lizing družb, uvedba računovodskih standardov IFRS-9 in IFRS 16 v poslovanje lizing družbe, implementacija procesov in orodij za odobravanje bančnih in lizing naložb, sodelovanje z zunanjimi institucijami za pridobivanje sredstev strank, uvedba pilotnega projekta socialnega bančništva… Trenutno je v BKS banki odgovoren za poslovanje poslovne enote Domžale, ki obsega tako poslovanje s podjetji različnih velikosti kot poslovanje prebivalstva na področju prodaje.

POGOJI PRIJAVE, ODJAVE IN IZVEDBE PLAČILA

   • Obvezna je spletna prijava na dogodek.
   • Kotizacija se poravna pred pričetkom delavnice na podlagi predračuna, ki ga boste prejeli po uspešno izvedeni spletni prijavi na vaš el. naslov.
   • Potrdilo o plačilu se posreduje na e-naslov info@domzale-ooz.si.
   • Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma do vključno 30.01.2024
Delavnica bo organizirana za minimalno 15 udeležencev.
 
Vsi plačniki boste pred dogodkom prejeli  ZOOM povezavo s katero boste dostopali do spletnega predavanja.
 
V  primeru prenizkega števila prijav do 2 dni pred izvedbo si pridržujemo pravico do odpovedi.
 

DODATNE INFORMACIJE na voljo na info@domzale-ooz.si

Vljudno vabljeni!

obrtna-zbornica-domzale.jpg

Podrobnosti

Datum:
1 februarja
Ura:
9:00 - 11:00
Dogodek Oznake:

Prizorišče

online v zoom okolju

Organizator

Obrtna zbornica Domžale
E-naslov
info@domzale-ooz.si