Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

 

Od kupca do prve prodaje

V ponedeljek, 17. maja, je potekal 3. modul letošnje serije brezplačnih online podjetniških delavnic ŠTARTAJ DOMŽALE z naslovom Uspešen recept, kako od navdiha do zaslužka – misija (ne)mogoče?.

Naše tretje srečanje smo začeli po že dobro utečenem urniku – pregled domače naloge, ki je bila tokrat precej bolj praktično naravnana. Udeleženci so pridobivali neprecenljive izkušnje direktno na terenu, saj so morali stopiti v stik s svojimi potencialnimi strankami.

Teoretične vsebine 3. modula smo začeli z analizo primera dobre prakse v oglaševanju, s pomočjo katerega smo spoznali kako močan vpliv ima zgodba na pospeševanje prodaje. V nadaljevanju smo s pomočjo igre lastnost ali ugodnost dokazali, da je potrebno pri prodaji bolj kot lastnosti izpostaviti ugodnosti, ki jih prinaša naš produkt/storitev za kupca.

“Najprej testiraj, potem investiraj!”

Predavatelj je udeležencem predstavil kako se lotiti postopka testiranja podjetniške ideje ter opozoril, da je testiranje ideje nujen korak, preden se odločimo za investiranje denarja, časa in truda.

Sledila je izjemno pomembna lekcija glede oblikovne in vsebinske priprave prodajnega pisma in brošure. Na primeru preproste poslovne ideje smo se po korakih naučili, kako napišemo prodajno brošuro za poslovno idejo, na podlagi vsega kar smo se naučili do sedaj. Udeležence je še posebej zanimalo kako se lotiti objav na družbenih omrežjih, zato smo si pogledali tudi primere prodajnih nagovorov za Facebook in Instagram.

Ker pa usposabljanje Štartaj Domžale ni samo serija teoretičnih podjetniških delavnic, so morali udeleženci zavihati rokave in za domačo nalogo pripraviti čisto pravo prodajno pismo in/ali prodajno brošuro.

Do naslednjega srečanja, ki bo potekalo že jutri, 19. maja, bomo udeležencem pomagali reševati podjetniške izzive in dileme. Vse udeležence smo povabili, da izkoristijo priložnost in nam pišejo na naš elektronski naslov info@mat3.homeip.net/ooz-stara.

Se vidimo! Ekipa Štartaj Domžale