Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

 

Štartaj Domžale 2021 spet podira rekorde

Navdušena sem, ko opazujem razcvet projekta Štartaj Domžale«

Navdušena sem, ko opazujem razcvet projekta Štartaj Domžale ob njegovem 5. rojstnem dnevu. Zaposleni na Obrtno podjetniški zbornici Domžale so ob finančni podpori Občine Domžale z izjemno predanostjo in energijo razvili sklop predavanj in delavnic, ki podjetniške navdušence vpeljejo v drobne, praktične skrivnosti podjetništva. Veseli me, da sredstva v višini 70.000 EUR, ki jih Občina Domžale za spodbujanje podpornega okolja letno namenja Obrtno podjetniški zbornici Domžale, dosežejo občane in spodbudijo podjetniško iniciativo. Verjamem, da bomo že v bližnji prihodnosti lahko spremljali uspešne podjetnike, ki so svojo poslovno pot začeli prav s pomočjo projekta Štartaj Domžale.

mag. Marjeta Podpeskar Omahen, vodja oddelka za finance in gospodarstvo, Občina Domžale

Obrtna zbornica v Domžalah je za dvig lokalne podjetniške kulture naredila največ v državi

V skoraj vsakem slovenskem kraju razmišljajo institucije o pomoči podjetnikom. V večini razpravljajo, vsake toliko kje poskusijo s kakšnim občasnim projektom, tu in tam kdaj kdo ponosno prereze trak coworkingu …, a pravih rezultatov je malo. V Domžalah ekipa Obrtne zbornice že pet let sistematično izvaja program podpore podjetnikom na samem začetku poti, jih enkrat na leto zbere, ponudi izobraževanje ter mentorstvo in jih nato skozi leto vodi do zagona posla.

Nekaj je govoriti o podpori (in za to trositi veliko javnega denarja) a cisto nekaj drugega je videti, kako s pravim pristopom, skromnimi sredstvi in veliko srčnostjo skozi leta domači podjetniki rastejo in uspevajo – bolj kot v veliki večini ostalih podpornih okolij v državi.

Obrtna zbornica v Domžalah je za dvig lokalne podjetniške kulture naredila več, kot katerakoli druga institucija, ki je v regiji za to poklicana – in dokaz za to so številne novonastale poslovne zgodbe, ki jih brez njih ne bi bilo.

Ta program je primer dobre prakse, ki bi ga bilo zaradi njegove sistematičnosti in dolgoletne tradicije vredno kopirati po vsej državi. V lokalnem okolju je tako požrtvovalno delo za podjetnike velika redkost.

Matija Goljar, vodilni podjetniški motivator in predavatelj

Ekipa Štartaj Domžale