Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Vse, kar v procesu ne ustvarja vrednosti, je odpadek  

 

»Firmo imate zato, da dela za vas in ne vi zanjo«, je  slušateljem Štartaj Domžale na četrtkovem drugem modulu položil na srce dr. Rok Stritar. Priznani predavatelj in svetovalec globalnih podjetij ter  uspešen podjetnik  je skoraj nabito polni predavalnici spregovoril o tem, da ni važno, koliko smo danes dobri, temveč ali smo boljši kot včeraj. Zelo pomemben fokus je ustvarjanje vrednosti – vse, kar v procesu ne ustvarja vrednosti, je odpadek. To je še posebej pomembno, ko določamo vrednost našemu produktu.  Ob tem je poudaril, da razvoj ideje, produkta, ni enako kot razvoj podjetja. Na neki točki je potrebno prenehati z razvojem in začeti prodajati. Udeleženci so se urili skozi praktične vaje, kako definirati potrebe strank in prilagajati rešitve glede na ugotovljene potrebe kupcev.

 

Bogate izkušnje, dragoceni napotki in znanja, ki jih je delil dr. Rok Stritar na 2. modulu Štartaj Domžale, so udeležence navdušile. Skozi praktične vaje so izkusili, kako zahtevno je resetirati svoje prepričanje in začeti s pravim pristopom.

Vodja programa Mellanie Grudniik je povedala :»Na današnjem 2. modulu smo prejeli dragocene napotke in znanja, predvsem pa se me je dotaknilo močno sporočilo. Naše podjetje zraste toliko, kot je prag naše lastne sposobnosti.  Dežurnega krivca je potrebno iskati v sebi. Najslabši odgovor, ki ga podjetnik lahko da na odgovor, kdo so njegove stranke, je pravzaprav vsi. Razumevanje strank je namreč ključnega pomena k iskanju optimalnih rešitev po meri kupcev, ki bodo podjetniku generirale uspeh. To je močno sporočilo, ki smo ga slišali danes in upam, da  ga bodo udeleženci vzeli za svojega.«

 

Se vidimo na naslednjem modulu, ki  bo potekal v torek, 24. maja ob 17. uri.Kot celotna serija Štartaj Domžale, bo tudi 2. modul potekal pod pokroviteljstvom Občine Domžale, ki s finančnimi sredstvi podpira razvoj podjetnosti v zibelki podjetništva.