Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Vabljeni na brezplačni seminar in izobraževanju o spletnem portalu »dostop do trgov«  (Access2Markets), ki ga organizira generalni direktorat Evropske komisije za trgovino 1. junija od 9.00 do 11. uri. Seminar bo tolmačen v slovenščino.

 

Prijavite se na naslednji povezavi.

 

Spletni portal Access2Markets združuje podatkovno zbirko o dostopu na trge, službo za vprašanja in odgovore generalnega direktorata za trgovino in dodatne informacije v enem orodju. Namenjen je tako velikim kot malim izvoznikom kot vsem ostalim, ki se srečujejo z zunanjo trgovino. Več informacij je v predstavitvenem videu.

 

Portal Access2Markets nudi vse informacije, ki jih morate vedeti o dajatvah, davkih, pravilih o proizvodih ter zahtevah vseh EU držav članic in preko 120 držav po svetu. Informacije o posameznih proizvodih so na voljo v trgovinskem asistentu.

 

Teme izobraževanja bodo med drugim predstavitev orodja Access2Markets z razdelki o izvozu, uvozu, trgovinskih ovirah, enotnih vstopnih točkah, statistikah, orodju za samoocenjevanje pravil o poreklu blaga ter vprašanja in odgovori.