Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

 

Šola priprave poslovnega modela: Viri financiranja

Vabljeni na delavnico Šola priprave poslovnega modela: Viri financiranja, ki bo ponudila teoretični in praktični vpogled v različne možnosti financiranj zagonskih podjetij in primere dobrih praks.
Izkušnje bodo z vami delili ustanovitelji in ustanoviteljice uspešnih slovenskih startupov, ki so za financiranje svojih podjetij poskrbeli na različne načine, predstavljen pa bo tudi pogled investitorjev. Udeleženci delavnice bodo lahko aktivno sodelovali v pogovorih in postavljali vprašanja.
Vsebina:

  • Različni viri sredstev financiranja (dolžniško, lastniško, »mezzanine« financiranje).
  • Tipi vlagateljev (4F, poslovni angeli, skladni tveganega kapitala).
  • “Smart money” investicije.
  • Pasti v postopku iskanja investiciji (pogodbe s posredniki, sprožilci konverzije pri konvertibilnih posojilih, klavzule iz investicijske dokumentacije).
  • Priložnosti za investicije v Sloveniji (različni programi, poslovni angeli, skladi tveganega kapitala).
  • Podjetniški inkubatorji in pospeševalniki.
  • Kdaj je primeren trenutek za začetek iskanja investicije in kdaj ne (profil idealnega investitorja).
  • Primeri iz prakse (pogovori z uspešnimi ustanovitelji zagonskih podjetij, ki bodo razložili, kako so poskrbeli za financiranje svojih podjetij, in na kakšne težave so pri tem naleteli v praksi; predstavili bomo tudi pogled investitorjev).
Moderatorja delavnice:
Dr. Peter Merc je ustanovitelj in partner v družbi Lemur Legal. Po večletnem delu v bančnem sektorju na področju financiranja bank, skladnosti poslovanja in bančnega nadzora, se je leta 2015 odločil, da bo svojo kariero postavil na glavo in da bo rigidni bančni svet zamenjal za hitro spreminjajoči svet startupov. Nastal je Lemur Legal. Danes je Peter solastnik v tehnološkem startupu Blocksquare, aktivno sodeluje pri delovanju Blockchain Think Tanka Slovenije in opravlja vlogo vodje skladnosti poslovanja v kripto družbi GateHub. V letu 2020 je ustanovil ešport agencijo SPIKE, v letu 2021 pa je bil med soustanovitelji Suricate Ventures, družbe tveganega kapitala, ki vlaga sredstva v tehnološka podjetja.
Mart D. Buh je solastnik in nekdanji direktor podjetja LanguageSitter®. V prejšnjem poklicnem življenju je delal v filmski in TV produkciji in medijih, potem se je odločil za podjetniško pot, kjer je odkril svojo strast do mreženja in povezovanja. Ko se je naveličal vodenja svojega podjetja, je nekaj let delal kot Chief Experience Officer na AmCham Slovenija, nato pa na GEA College v Ljubljani prevzel vlogo Chief Operating Officerja. Trenutno svoje podjetje pripravlja na tranzicijo in se spogleduje z exitom. Mart je že dolga leta član Izvršnega odbora AmCham Young Leaders Cluba, kjer povezuje poslovno skupnost in v okviru programa Prvi metor deluje kot mentor. Mart speče imenitne palačinke.

Delavnica bo potekala v torek, 28. marca 2023, od 8.30 do 14.30 ure v Tehnološkem parku Ljubljana (Tehnološki park 19, stavba B).Prijavite se lahko do vključno petka, 24. marca 2023, oz. do zasedbe omejenega števila udeležencev. Udeležba je brezplačna.
Dodatne informacije in prijava na povezavi TUKAJ.
Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija