Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Strokovni posvet – Varnost tovornega in potniškega prometa na slovenskih AC

 

Vse člane vljudno vabimo na strokovni posvet na temo »Varnost tovornega in potniškega prometa na slovenskih avtocestah«, ki se bo odvijal v petek, 19. maja 2023 med 12. in 14. uro v kongresnem centru celjskega sejmišča (Dvorana Celjanka).

Na strokovnem posvetu bomo predstavili teme: Vpliv vozil na varnost v prometu z vidika homologacije in tehničnih pregledov vozil, Prevoz tovora in tehnične hibe na vozilih, ki jih zazna policija na slovenskih cestah in Varnost tovornega prometa na avtocestah, trenutno stanje in izzivi.

Posvet se bo zaključil s panelnim delom na temo »Izzivi – varnost in pretočnost na slovenskih avtocestah«. Za iztočnico bodo obravnavane problematike nelojalne konkurence na področju cestnih prevozov, ki se med drugim izkazuje tudi v nespoštovanju predpisov, pomanjkljivi tehnični brezhibnosti gospodarskih vozil, kar prispeva k slabši varnosti v cestnem prometu, zato je nepogrešljiv nadzor predvsem na celotnem avtocestnem križu.

Program

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna registracija: https://bit.ly/3pbt38Y

Vsem udeležencem dogodka bomo po e-pošti poslali brezplačne poslovne vstopnice za vstop na sejmišče in ogled sejma AVTO IN VZDRŽEVANJE, GOSPODARSKA VOZILA IN LOGISTIKA.