Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Raziskovalci, obrtniki in podjetniki so združili moči za inovativne projekte!

Raziskovalci, obrtniki in podjetniki so združili moči za inovativne projekte! Nedavno srečanje med Institutom Jožef Stefan in Odborom za znanost pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je prineslo navdihujoče rezultate. Skupaj so se lotili dolgoročnega povezovanja, ustvarjanja dodane vrednosti in razvoja inovativnih idej.

Sodelovanje med znanstveniki in praktiki je našlo plodno tle v živahnem srečanju, ki je privabilo več kot 60 udeležencev. Mladi talenti so delili svoje visokotehnološke projekte, medtem ko so izkušeni obrtniki in podjetniki predstavili svoje potrebe in pričakovanja. Obe strani sta si prizadevali za trajno sodelovanje, ki bi prineslo inovacije in uspešne projekte.

V ospredju so teme, kot so digitalizacija, fotovoltaike, umetna inteligenca in trajnostne tehnologije. Sekcije in odbor bodo organizirali redna srečanja, kjer se bodo obravnavale aktualne teme in kjer se bodo raziskovalci odzvali na konkretna vprašanja. Cilj je premagati ovire in strahove ter ustvariti podporno okolje, ki spodbuja raziskave in razvoj.

Ta povezava med znanostjo in obrtništvom je ključna za inovacije in napredek. Skupaj bodo ustvarjali inovativne rešitve ter izkoristili priložnosti za rast in uspeh na domačem in mednarodnem trgu.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.