Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Rekordna bera finalistov na Štartaj Domžale 2023  

 

Naprava za digitalizacijo zvoka, teniški top, spletni marketing, spletna stran za pomoč bodočim staršem in AI-inštruktor so letošnji zmagovalni produkti in storitve finalnega srečanja brezplačnih delavnic Štartaj Domžale.

 

Letos si tretje mesto delita Domžalčanki, Ana Britovšek Kunšek, ki je predstavila svojo storitev spletnega marketinga, in Sara Kren, ki je navdušila s svojo spletno stranjo. »Na stopničkah za bron« se jim je pridružil še Mengšan Anej Žaler, mladi gimnazijski maturant, ki je strokovno žirijo prepričal s potencialom, ki ga ima njegova storitev AI-inštruktor.

 

Na drugo mesto se je zavihtel Kamničan Toni Ulčar. Predstavil je svoj produkt, teniški top, ki ga s skupaj z ekipo pospešeno razvija in s prototipom že žanje zanimanje tudi na tujem.

 

Prvo mesto pa si je po mnenju komisije najbolj zaslužil Lovro Rakar, Domžalčan, sicer tudi letošnji zmagovalec nacionalnega podjetniškega tekmovanja Popri. Na 7. sezono Štartaj Domžale je s seboj prinesel napravo za digitalizacijo zvoka OnStage in pometel s konkurenco. Z ekipo so jo razvili v sklopu projekta na fakulteti in končni izdelek je prepričal tudi našo komisijo.

 

 

Na sinočnjem zaključnem piču je publika slišala rekordnih osemnajst podjetniških predstavitev. Vsaka je presenetila po svoje, zato je bil končen izbor zmagovalcev za strokovno komisijo toliko težji. Letos je serijo delavnic več tednov zapored v živo spremljalo več deset udeležencev, ki so vsak torek in četrtek preživeli v družbi neverjetnih predavateljev, kot so dr. Blaž Zupan, dr. Rok Stritar, Enej Gradišek in Jernej Narat. Pri iskanju razvoju in nadgradnji podjetniških idej so si pomagali z orodji umetne inteligence, Mellanie Grudniik, vodja coworkinga Generator, pa jih je vešče individualno mentorirala do stopnje, ko so bile njihove podjetniške ideje zrele za predstavitev javnosti in investitorjem.


Kot celotna serija Štartaj Domžale, je tudi današnj modul potekal pod pokroviteljstvom Občine Domžale, ki s finančnimi sredstvi podpira razvoj podjetnosti v zibelki podjetništva.