Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

PREVARE

Vir: FURS

V kampanji za ozaveščanje o naraščajočih spletnih prevarah se Združenje bank Slovenije osredotoča na zaskrbljujoč primer vračila dohodnine.

Finančna uprava pozdravlja takšne kampanje in verjame, da lahko prispevajo k bolj previdnemu ravnanju ter zaščiti pred spletnimi prevarami.

Vendar pa je treba opozoriti, da so nedavno objavljeni “provokativni” oglasi, ki poudarjajo vračilo dohodnine, sovpadli s časovno izdajo drugega svežnja informativnih izračunov dohodnine. Ravno v tem obdobju večina zavezancev pričakuje vračilo dohodnine. Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) želi pojasniti, da se vračila davka upravičencem samodejno nakazujejo na njihove transakcijske račune, enako kot v preteklih letih.

Kljub temu je pomembno, da vsi zavezanci ohranjajo previdnost in se izogibajo spletnim prevaram. Finančna uprava poudarja, da nikoli ne zahteva osebnih podatkov ali bančnih informacij prek nepreverjenih spletnih strani ali pošte. Prav tako svetujejo, da preverite pristnost elektronskih sporočil ali klicev, ki trdijo, da prihajajo iz Finančne uprave, in se obrnite neposredno na njih, če imate kakršne koli dvome ali vprašanja.

V boju proti spletnim prevarantom je ključna ozaveščenost in skupna odgovornost. Združenje bank Slovenije si prizadeva, da bi javnost opozorilo na nevarnosti spletnih prevar in poskrbelo za varno uporabo spletnih bančnih storitev. Finančna uprava pa se zavezuje k nadaljnjemu izboljševanju svojih praks za zaščito davkoplačevalcev pred spletnimi prevarami.

Čas je, da se združimo in se učinkovito borimo proti spletnim prevarantom, saj lahko le skupaj zagotovimo večjo varnost in zaščito naših finančnih sredstev.