Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

 

Image by jcomp on Freepik

 

Premier Golob sporočil: 14. avgust bo dela prost dan in “dan solidarnosti”

Ljubljana, 8. avgust 2023 – Predsednik vlade Robert Golob je nedavno preko družbenega omrežja Instagram sporočil, da bo ponedeljek, 14. avgusta,  razglasil  za dan solidarnosti in  dela prost dan.

 Ta korak pomeni preboj v enotnosti družbe v obdobju, ko se Slovenija spopada z obsežnimi posledicami nedavnih poplav.

V preteklih dneh so območja Zgornje Savinjske doline in Koroške doživela izjemno hude poplave, ki so za seboj pustile uničenje in žalost. Nedolžna življenja so bila izgubljena, infrastruktura je bila poškodovana, in mnogi kraji so ostali izolirani. Kljub tem izzivom pa so se Slovenci izkazali za izjemno solidarno in sočutno skupnost. Na odzivnost prebivalcev je vlada odgovorila z dejanji.

“Dan solidarnosti” je odziv na številne izjemne pobude in predloge, ki so jih ljudje delili z vlado. Premier Golob je v videoposnetku na Instagramu razložil: “14. avgust bo dan, ko bomo stopili skupaj kot eno, ko bomo vsak po svojih močeh prispevali k okrevanju prizadetih krajev. S tem bomo pokazali, da niso sami, da smo z njimi.”

Vlada se je že aktivno lotila ukrepov za obvladovanje posledic poplav. Mednarodna pomoč je že prispela z vsem, kar je potrebno za obnovitev in okrevanje. Helikopterji, vojaki in oskrba so že na terenu, da pomagajo prizadetim in ponovno vzpostavijo komunikacijske poti.

Slovenija je vedno izkazovala trdno vez med svojimi prebivalci in občutkom pripadnosti skupnosti. “Dan solidarnosti” je priložnost, da se ta duh še poglobi, ko bomo kot država pokazali svojo enotnost in podporo tistim, ki so bili najbolj prizadeti. Nenazadnje pa bo ta dan tudi spodbuda za prihodnje situacije, ko bomo znova potrebovali solidarnost in skupno delovanje.

“14. avgusta se bomo zedinili kot družba, da skupaj stopimo naproti boljši prihodnosti. “Dan solidarnosti” ne bo le dan dela prost dan, temveč tudi dan enotnosti, sočutja in upanja za vse prizadete. Naša skupna moč bo zagotovila, da se bomo povzpeli iz težkih trenutkov, saj smo ena skupnost, ki si stoji ob strani.” je povedal premier.