Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

 

 

 

Dodaten rok za prijavo škode za prizadeta podjetja v poplavah 2023 – 20. september

Prizadetim podjetjem v poplavah je omogočen  dodaten rok za prijavo škode. Škodo lahko prijavijo do 20. septembra 2023.  Pri tem pa pozor! Vsa prizadeta podjetja, ki za sanacijo potrebujejo  predplačilo pomoči v višini do 10 odstotkov ocenjene škode,  MORAJO prijavo še vedno oddati do 1. septembra 2023.  Ostala podjetja, ki predplačila pomoči ne potrebujejo, pa  lahko oddajo prijavo škode do 20. septembra 2023.

Kam prijaviti škodo in katero škodo?

Ocena škode se prijavi pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Prizadeta podjetja lahko  prijavijo oceno škode na strojih in opremi, škode, nastale zaradi uničenja zalog, in škode zaradi izpada prihodkov.

Prijava škode do 1. septembra za pridobitev predplačila pomoči

POZOR!  Podaljšan rok ne v velja za tista prizadeta podjetja, ki želijo dobiti predplačilo pomoči v višini do 10 odstotkov ocenjene škode. Tisti MORAJO  prijaviti škodo do 1. septembra, v nasprotnem ne bodo upravičeni do  predplačila. Prizadeta podjetja lahko prijavijo škodo na podlagi obrazca za oceno škodo do 20. septembra, a v tem primeru, ne bodo upravičena do izplačila predplačila škode v višini 10% ocenjene škode.

Prav tako opozarjamo, da morajo podjetja škodo, ki jim je nastala na poslovnih stavbah in prostorih prijaviti pri svoji občini.

 

Tukaj imate na voljo obrazec, navodila ter podrobnejše informacije o pripravi ocene škode v gospodarstvu.