Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Ortopedska obutev – Za izdelovalce obvezen vpis v register

<a href="https://www.freepik.com/free-photo/white-shoes-sole-footwear-fashion_15850160.htm#query=medical%20shoe&position=5&from_view=search&track=ais">Image by rawpixel.com</a> on Freepik
 Image by rawpixel.com on Freepik

Obveščamo, da OZS sekcija aktivno sodeluje z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pri oblikovanju novega Dogovora o oskrbi z medicinskimi pripomočki, ki se nanaša na ortopedsko obutev.

Pomemben korak je posodobitev registra, ki bo olajšala iskanje čevljarja za izdelavo merilno prilagojene ortopedske obutve. Hkrati so se dogovorili, da bo inženir ortotik in protetik še naprej sodeloval v primerih, ko je potrebna ortopedska obutev, čevljar pa bo izdelal prilagojeno obutev, ki bo ustrezala posamezniku glede na okvaro ali poškodbo, pri tem pa zagotavljal visoko kakovostno storitev in izdelke.

Sekcija predelovalcev kož pri OZS poudarja obveznost vpisa čevljarjev, ki izdelujejo ortopedsko obutev, v register proizvajalcev medicinskih pripomočkov, ki so izdelani po meri za posameznega uporabnika (custom-made). Ta register vodi Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke. Za zagotovitev ustreznosti izdelanih medicinskih pripomočkov mora ponudnik oziroma dobavitelj pred prevzemom s strani zavarovane osebe pridobiti potrditev.

Povezava do registra je na voljo TUKAJ

Poudarjamo, da bodo nove pogodbe z ZZZS za izdelavo ortopedske obutve sklenjene le na podlagi vpisa v register.

Vir: OZS