Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Jesenska neurja – Rok za oddajo škode podaljšan do 20.12!

 oseba v rumenih škornjih stoji v vodi brodi skozi poplave in poplavno območje

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport obvešča, da se rok za prijavo škode v gospodarstvu, povzročene v jesenskih neurjih med 27. Oktobrom ter 6. Novembrom, podaljšuje za en teden. Oškodovanci imajo zdaj možnost oddaje vlog z ocenami škode do 20. decembra 2023. Poleg že prizadetih občin se zdaj zbira tudi ocena škode za občino Kanal ob Soči.

Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu zaradi naravne nesreče poteka s sprejemom vlog oškodovancev, ki vključujejo gospodarske družbe, podjetnike posameznike, posameznike, ki samostojno opravljajo dejavnost, zavode in zadruge s sedežem v Republiki Sloveniji. Škoda se nanaša na poškodbe strojev, opreme, uničenje zalog ali izpad prihodka.

Oškodovanci v prizadetih občinah: Bistrica ob Sotli, Celje, Gornji Grad, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Radeče, Rečica ob Savinji, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Velenje, Zreče, Izola, Koper, Piran, Bled, Bohinj, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranjska Gora, Kranj, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica, Kočevje, Kostel, Litija, Loški potok, Osilnica, Bovec, Cerkno, Idrija, Kobarid, Tolmin, Škocjan, Črna na Koroškem, Slovenj Gradec, Ilirska Bistrica, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas – Poljane, Kamnik, Kanal ob Soči so vabljeni, da svoje ocene škode pošljejo na Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport do 20. decembra 2023. Ocenjevanje škode zajema tudi občino Kanal ob Soči.

Podjetja, ki se ukvarjajo s primarnim sektorjem kmetijske proizvodnje, sektorjem ribištva in akvakulture, ter predelavo in trženjem kmetijskih proizvodov, ki so izločena skladno s shemo državnih pomoči, ne morejo sodelovati v postopku.

Oškodovanci naj svoje vloge oddajo na predpisanem obrazcu, ki vključuje naslednje podatke: naziv, telefonska številka, elektronski naslov, matična in davčna številka oškodovanca, naslov nesreče, ocena škode na različnih področjih.

Povezava do obrazcev TUKAJ

Dokumentacijo je treba poslati na elektronski naslov poplave2023.mgts@gov.si z oznako “Poplave oktober-november 2023”. Morebitne nadaljnje ukrepe za odpravo posledic škode bo ministrstvo izvedlo le ob zagotovitvi finančnih sredstev v proračunu Republike Slovenije.

Kontaktne osebe na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport so Petra Šegula (01 400 31 30), Miša Osterc (01 400 31 25) in Alenka Marovt (01 400 31 29).

Vir informacij: MGTŠ