Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo
Image by Freepik

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo razpis za Nacionalno tekmovanje za priznanja »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2024-2025«. Glavni cilj tekmovanja je iskanje inovativnih ter učinkovitih praks za preprečevanje tveganj za varnost in zdravje pri delu, ki temeljijo na ali so povezane z digitalnimi tehnologijami.

Prijave za nacionalno tekmovanje so odprte do 16. septembra 2024. Sodelujejo lahko različne organizacije in ustanove, ne glede na njihovo velikost ali dejavnost, med drugim podjetja, sindikati, nevladne organizacije in zavarovalnice. Tekmovanje poteka v dveh kategorijah – za organizacije z več kot 100 zaposlenimi ter za tiste z manj kot 100 zaposlenimi.

Nacionalno tekmovanje sledi petim prioritetnim področjem evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2023-25: Varno in zdravo delo v digitalni dobi. To vključuje platformno delo, avtomatizacijo delovnih nalog, delo na daljavo, upravljanje zaposlenih z umetno inteligenco ter pametne digitalne sisteme za spremljanje varnosti in zdravja pri delu.

Tripartitna žirija bo ocenila vse prijavljene primere dobre prakse in izbrala tri najboljše v vsaki kategoriji. Podelitev priznanj bo potekala na posebni prireditvi v Narodni galeriji, kjer bodo zmagovalci povabljeni predstaviti svoje dosežke. Najboljši primeri bodo predstavljeni tudi na evropskem tekmovanju.

Organizacije lahko svoje prijave oddajo do 16. septembra 2024 na e-naslov Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Več informacij o tekmovanju je na voljo na uradni spletni strani ministrstva.

Vir: OZS