Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo
Image by KamranAydinov on Freepik


Obveščamo vas, da je objavljen seznam strokovnjakov s področja intelektualne lastnine, ki bodo v Sloveniji za mala in srednje velika podjetja (MSP) izvajali storitev s področja uveljavljanja pravic intelektualne lastnine, imenovano IP Scan Enforcement, v okviru Sklada za pomoč malim in srednje velikim podjetjem Urada Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO).

Storitev IP Scan Enforcement je namenjena svetovanju MSP v EU, ki so jim bile kršene pravice intelektualne lastnine ali se spopadajo z obtožbami tretjih oseb zaradi kršitve pravic intelektualne lastnine ali pa so izpostavljena visokemu tveganju tovrstnih kršitev. MSP lahko za storitev pridobijo finančno pomoč Sklada za pomoč MSP za leto 2024.

Storitev izvajajo strokovnjaki, ki jih imenujejo sodelujoči uradi za intelektualno lastnino držav članic EU. Storitev bo na voljo v času delovanja Sklada za pomoč MSP za leto 2024.

Seznam strokovnjakov za izvajanje storitve “IP Scan Enforcement” v Sloveniji je objavljen na spletni strani Urada za intelektualno lastnino v rubriki “Seznam zastopnikov za izvajanje storitve IP Scan Enforcement“.

Postopek za pridobitev storitve je naslednji:

  1. Zainteresirana MSP se morajo prijaviti na poziv Sklada za pomoč MSP pri EUIPO in zaprositi za vavčer 1.
  2. Po odobritvi vavčerja s strani EUIPO zaprosijo za izvedbo storitve IP Scan Enforcement pri strokovnjaku s seznama.
  3. Po prejemu poročila o izvedeni storitvi in plačanem računu MSP pridobijo potrdilo o izvedeni storitvi, ki ga priložijo zahtevku za povračilo stroškov EUIPO, in prejmejo nepovratna sredstva.

Strošek izvedbe storitve za Slovenijo znaša 900 evrov brez DDV. Sofinanciranje v okviru Sklada za pomoč MSP znaša 90 odstotkov upravičenih stroškov (810 evrov).

Za dodatna pojasnila lahko zainteresirana MSP kontaktirajo Nino Mandl na telefonsko številko 01 620 31 53 ali pišejo na nina.mandl@uil-sipo.si.

Povezava do seznama

Vir: OZS