Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Vabilo k sodelovanju v posvetovalnih aktivnostih o odprtem trgu – Projekt P5 Innobroker

OZS

Vabilo k sodelovanju v posvetovalnih aktivnostih projekta P5 Innobroker

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije vabi podjetja k sodelovanju v seriji posvetovalnih aktivnosti v okviru projekta P5 Innobroker. Namen teh aktivnosti je pridobiti dragocene vpoglede v več ključnih področij, med drugim:

  • Trenutno razpoložljivost inovativnih rešitev in tehnologij na trgu.
  • Razvojne dosežke in stopnje razvitosti podjetij.
  • Potencial teh aktivnosti za odpravo izzivov, s katerimi se soočajo naročniki.
  • Pripravljenost podjetij za vzpostavitev partnerstev, ko ne morejo samostojno ponuditi celovitih rešitev, potrebnih za obvladovanje in vodenje višjih strokovnih šol, zlasti pri spremljanju učencev in njihovega napredka med praktičnim usposabljanjem v podjetjih.

Javni kupec, Skupnost višjih strokovnih šol Republike Slovenije (Skupnost VSŠ), s tehnično podporo OZS in projekta P5 Innobroker, želi razumeti izkušnje podjetij z različnimi orodji, ki zagotavljajo inovativne in trajnostne rešitve za spremljanje napredka učencev med praktičnim usposabljanjem v podjetjih. Ta vpogled bi olajšal morebitno sodelovanje pri prihajajočem javnem razpisu.

Skupnost VSŠ ponuja študentom prilagojene študijske programe, ki vključujejo pomemben delež praktičnega izobraževanja. Učinkovita komunikacija med študentom, podjetjem in višjo strokovno šolo med praktičnim usposabljanjem je ključna za uspešno izvedbo. Izboljšani sistemi bi lahko zmanjšali administrativne obremenitve podjetij, omogočili hitrejši pretok informacij in povečali vključenost podjetij v izobraževalni proces.

Tako javni naročniki kot mala in srednja podjetja potrebujejo podporo in pomoč pri izvajanju in sodelovanju v javnih naročilih za inovacije. Projekt P5 INNOBROKER kot posrednik pri javnem naročanju inovacij želi premostiti to vrzel ter spodbuditi sodelovanje in mreženje v inovacijskem ekosistemu z zagotavljanjem specializiranih storitev in stikov. Projekt je financiran s strani programa EU COSME.

Podjetja, ki želijo prispevati svoje vpoglede, so vabljena, da do 30. junija 2024 izpolnijo anketo na spodnji povezavi:

Anketa

Za dodatne informacije o projektu P5 Innobroker se obrnite na Jano Franetič na jana.franetic@ozs.si ali Ano Dragičević na ana.dragicevic@ozs.si.

Z odgovorom na to anketo podjetja izražajo zanimanje za projekt P5 Innobroker in bodo obveščena o nadaljnjih korakih v razpisnem postopku.

Innobroker platforma
Več informacij

Vir: OZS