Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo
Loading Events

Brezplačno ONLINE usposabljanje: Učinkovito reševanje konfliktov v komunikaciji

Komuniciramo vedno in povsod. Tudi takrat, ko molčimo, nekaj sporočamo. 

Dokler komunikacija teče, skoraj ne opazimo, na kakšen način komuniciramo, zaplete se, ko pride do težav v komunikaciji.

Kako smo učinkoviti v komunikaciji se dostikrat še predobro zavemo, ko nastopi konflikt. Konflikti v komunikaciji so nekaj, čemur se podjetniki in potencialni podjetniki ne moremo izogniti. V trenutku, ko se komunikacija vse bolj seli v digitalna okolja, pa je še posebej pomembno, da komuniciramo jasno in učinkovito, ter se s tem izognemo konfliktom in napačnemu razumevanju.

Si želite bolj učinkovito reševati konflikte v komunikaciji? Opažate, da pri vašem delu prihaja do nesporazumov in nerazumevanja? Se zalotite, da pod stresom v komunikaciji vzkipite? Se komunikaciji izogibate?

Komuniciranje je zapleten proces, ki ga lahko deloma obvladujemo s pravili, ki pa so lahko bolj ali manj učinkovita. Vedno pa v nas sproža čustva. Ko v komunikaciji pride do konflikta, so ta čustva lahko še bolj intenzivna in neobvladljiva. Če se naučite »obvladati« čustva, boste »obvladali« komunikacijo, konflikte pa reševali bolj učinkovito.

Na tak način boste bolj učinkovito in samozavestno komunicirali, se izognili nesporazumom in nerazumevanju v komunikaciji z nadrejenimi, podrejenimi, sodelavci in poslovnimi partnerji, se lažje prilagajali na nove razmere, pridobivali nove posle in sprejemali težke odločitve. 

Prav zato smo za vas v okviru SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije pripravili ONLINE usposabljanje:

Učinkovito reševanje konfliktov v komunikaciji

📆 Usposabljanje bo potekalo v treh modulih:

1. modul – ponedeljek, 3.10.2022 od 17.00 do 19.45
2. modul – sreda, 5.10.2022 od 17.00 do 19.45
3. modul – ponedeljek, 10.10.2022 od 17.00 do 19.45
 

📌 Kje: online v zoom okolju, ki se ga boste lahko udeležili vsi,  ki se boste prijavili na spodnjo online prijavo.

Na usposabljanju se bodo udeleženci naučili bolj učinkovito in samozavestno reševati konflikte. Učili se bomo učinkovito komunicirati, se izogniti nesporazumom in nerazumevanju v komunikaciji z nadrejenimi, podrejenimi, sodelavci in poslovnimi partnerji, se lažje prilagajati na nove razmere, pridobivati nove posle in sprejemati težke odločitve s pomočjo preproste metode EFT.

Kaj je metoda EFT?

Metoda EFT ali tapkanje je preprosta metoda, ki pomaga, da lažje in bolj učinkovito rešujete konflikte. S pomočjo metode EFT začutite misli, občutke in čustva, ki spremljajo komuniciranje in konflikte ter sprostite napetosti. Metoda EFT predpostavlja, da so napetosti, stres in naše splošno počutje povezani z našim čustvenim stanjem. Tapkanje pa je orodje, ki pomaga telesu, da začnemo drugače razmišljati in čustvovati, ter s tem podpremo pozitivne spremembe v telesnem in čustvenem zdravju.

Metoda EFT deluje na podlagi lahkega tapkanja, s katerim stimulira določene točke na našem telesu ob osredotočanju na svojo težavo. Take težave so stres, skrbi, trema, strah, jeza, tesnoba, neprijetni spomini, nerešeni problemi in podobno, ki nam preprečujejo uspešno reševanje konfliktov v komunikaciji. Z nagovarjanjem le-teh sprostimo napetosti in obvladujemo čustva, ki nam preprečujejo učinkovito komunikacijo.

 

Cilji usposabljanja:

Naučiti se tapkanja, preproste metode za sproščanje čustvenih napetosti, ki je enostavna za uporabo in vedno pri roki. Vedno in povsod bodisi na sestanku, v službi, pri sklepanju poslov ali doma,  z uporabo te preproste metode boste lažje in učinkoviteje delovali in komunicirali.

Vsebina usposabljanja:

   1. Modul
– Kaj je to komunikacija. Vrste komunikacije.
– Komunikacija v podjetju, na delovnem mestu, s poslovnim partnerjem.
– Nesporazumi, nerazumevanje in konflikti pri komuniciranju.
– Kako na nesporazume, nerazumevanje in konflikte vplivajo razum in čustva.
– Praktičen del: začuti svoje misli, občutke in čustva pri nesporazumu, nerazumevanju in konfliktu.

  2. Modul
– Kaj je tapkanje/metoda EFT.
– Kako in zakaj tapkanje deluje.
– Kako tapkanje uporabiti kot metodo samopomoči pri obvladovanju konfliktov in upravljanju s konfliktom.
– Praktičen del: naučimo se tapkanja.

   3. Modul
– Nesporazumi, nerazumevanje in konflikti pri komuniciranju .
– Misli, simptomi in čustva v konfliktni situaciji.
– Obvladovanje konflikta s tapkanjem/metodo EFT.
– Kako tapkanje/metodo EFT uporabiti v konfliktni situaciji.
– Praktičen del: Skupinsko tapkanje misli, občutkov in čustev, ki se pojavijo v konfliktni situaciji.

Z vami bo predavateljica Katja Drobež, magistra ekonomije, izvajalka EFT, diplomirana astrologinja, mama, žena, ultramaratonka in osvajalka visokih vrhov. Več o predavateljici si lahko preberete TUKAJ.

Če se želite prepustiti mojstrici tapkanja po metodi EFT in osvojiti to preprosto metodo, ki bo zavedno spremenila vaš način reševanja konfliktov, potem ne odlašajte in se prijavite!

Ta projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Logotipi končni