Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Letos je festival potekal 12. in 13. junija;

 

prva dan v prostorih Obrtne zbornice Domžale, kjer je več usposobljenih svetovalk od 9. do 18. ure svetovalo in odgovarjalo na vprašanja po sistemu »ena na ena«, vsako uro pa se je tudi odvijal program na drugačno tematiko; podjetniška bralna značka v 3. življenjskem obdobju, kako iz hobija ustvariti posel, osebno dopolnilno delo, reaktivacija upokojencev, vaše podjetniške zgodbe …

Udeležence je navdušilo tudi druženje ob kavici in prigrizku in možnost za medsebojno izmenjavo izkušenj.

Skoraj petdeset upokojencev pa se je udeležilo tudi celodnevne strokovne ekskurzije v Velenje, ki je bila za udeležence povsem brezplačna: Obiskali so Vzorčno mesto in se seznanili s tehnikami medgeneracijskega sodelovanja na področju poznavanja podjetništva, različnih tipov osebnosti, šolskega kurikuluma …

Med vodstvom Vzorčnega mesta in domžalske Obrtne zbornice so že stekli dogovori o gostovanju projekta »podjetniški dnevi«, ki je avtorski program Obrtne zbornice Domžale, v velenjskem Vzorčnem mestu.

Sledil je obisk Ljudske univerze Velenje s podrobno predstavitvijo programov in dejavnosti za 3.življenjsko obdobje. Poseben poudarek je bil na projektu Mobilni heroji in dogovoru, da bodo že jeseni prišli tudi v Domžale, kjer si želimo projekt nadgraditi s podjetniškimi vsebinami.

Po gratis kosilu so udeleženci obiskali še Velenjsko jezero, kjer so imeli voden ogled, nato pa smo se odpravili nazaj v Domžale.