Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo
Image by freepik

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo dne 15. aprila 2024 v Kongresnem centru Brdo organiziralo konferenco z naslovom “Zagotavljanje varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen.”

Avgusta 2023 je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izdal Pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen, ki bo začel veljati 1. avgusta 2024. Pripravo pravilnika je ministrstvo izvedlo v sodelovanju s predstavniki Inšpektorata Republike Slovenije za delo, strokovnjaki varnosti pri delu, strokovnjaki medicine dela ter s široko vključenostjo predstavnikov delavcev in delodajalcev.

Na konferenci bodo predstavili Pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen ter poudarili vidik inšpekcijskega nadzora nad njim. Prav tako bosta obravnavana vidika uporabe pravilnika v praksi s strani strokovnjakov varnosti pri delu in medicine dela. Zaključni del konference bo namenjen okrogli mizi, na kateri bodo predstavniki ministrstva, inšpektorata ter strokovne javnosti odgovarjali na vprašanja v zvezi z zagotavljanjem varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen, še posebej v luči novega pravilnika.

Konferenca je namenjena delodajalcem, delavcem, strokovnjakom za varnost in zdravje pri delu, strokovnjakom medicine dela, delavskim zaupnikom za varnost in zdravje pri delu ter drugim zainteresiranim javnostim.

Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar so prijave obvezne in jih sprejemajo najkasneje do 5. aprila 2024 oziroma do zapolnitve mest. Prijavite se lahko preko povezave TUKAJ

Program konference je na voljo TUKAJ

Vir: OZS