Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

 • Ta dogodek je minil.

Drugi Domžalski hekaton – Od izzivov do rešitev, 10 in 11. oktober 2023

11 oktobra, 2023 @ 17:00 - 20:00

DRUGI DOMŽALSKI HEKATON – Od izzivov do rešitev s pomočjo AI🚀

Ste že slišali za strahove, da nas bo AI (umetna inteligenca) nadomestila? Da bo AI nadomestila celo vrsto poklicev in storitev? No, to po našem mnenju NE drži čisto! Bo pa sigurno spremenila vrsto panog in poklicev ter služb.

Gotovo pa je, da ne bo AI tista, ki nas bo nadomestila, temveč posamezniki in podjetja, ki se bodo znali pravočasno odzivati na izzive, ki jih prinašajo spremembe in z njimi uporaba AI.

Torej, kateri skupini pripadate?  Prvi, v kateri se bodo posamezniki in podjetja aktivno spopadli z izzivi in pridobivanjem novih veščin, ali tisti ta drugi skupini, kjer se ne boste proaktivno lotili izzivov in pridobivanja novih znanj.

Če se vidite v prvi skupini, potem imamo vprašanje za vas:

Ste pripravljeni na izziv? Ste pripravljeni na to, da se v dveh popoldnevih naučite na reševanju realnih izzivov pod mentorstvom strokovnjakov iz ekipe Corpohub, kako se lotiti reševanja izzivov. Pri tem pa se tudi naučite, kako si lahko pri tem pomagate z umetno inteligenco!  

V današnjem svetu nas AI ne bo nadomestila; nadomestila nas bodo podjetja, ki bodo gradila na pridobivanju novih veščin in kompetenc, med katere sodi tudi reševanje poslovnih izzivov po  Corpohub hackathon metodologiji. Zraven pa boste imeli odlično priložnost se uriti v uporabi AI orodij, ki vam bodo olajšala reševanje izzivov.

 Če se želite naučiti kako reševati izzive, potem vas vabimo, da se nam pridružite na drugemu domžalskem hekatonu – Od izzivov do rešitev, kjer se bomo  10. in 11. oktobra od 17. do 20 ure  reševali izzive podjetij in institucij.

Izzivi podjetij/institucij:

Knjižnica Domžale je eden osrednjih informativnih in kulturnih centrov Domžal. Je splošna večobčinska knjižnica, ki opravlja javno službo na področju knjižnične dejavnosti občin Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin ter tako prispeva k izobraževanju in zadovoljevanju kulturnih potreb omenjenih območij.

Izziv: V zadnjih letih je v knjižnici zaznati velik absentizem in nezainteresiranost za kvalitetno opravljanje dela. Težko je vpeljevati nove storitve, saj zaposleni za spremembe niso navdušeni. Vprašljiva je motivacija za delo. Finančno nagrajevanje v javnem zavodu ni možno. Z zakonom so določeni tudi plačni razredi za delovna mesta. Plače nekaterih kadrov so bistveno nižje kot v zasebnem sektorju.

Želimo si, da bi zaposleni na delo prihajali z veseljem, ga radi opravljali, širili motivacijo za branje in se navduševali nad novostmi, ki so za opravljanje dejavnosti nujne. Idealno bi bilo, da bi bili za delo motivirani in da bi se odsotnost bistveno znižala.

Iščemo inovativne rešitve za dvig motivacije zaposlenih za opravljanje rednega dela in novih storitev ter inovativne rešitve, ki bi pozitivno vplivale na znižanje odsotnosti (absentizma) z dela.

So čistilni servis – družinsko podjetje, ki z ekipo strokovnjakov skrbi za čistočo pisarn in domov  že 10 let. Radi imajo lepo, čisto in sijoče.  Njihova vizija je zasledovati visoke standarde kakovosti in si s kvalitetnim delom utrjevati pot med najboljše čistilne servise ter sčasoma postati najboljši čistilni servis. So ponosni člani BNI Tivoli in Obrtno podjetniške zbornice Slovenije. Nudijo redno čiščenje vseh prostorov, generalno čiščenje vseh objektov, globinsko čiščenje, urejajo okolico in izvajajo raznorazna hišniška dela. 

Izziv:Čista 10-ka si želi utreti pot med najboljše čistilne servise in postati partner št. 1 za segment stranke B2B. Sedaj poleg aktivnosti znotraj skupine BNI Tivoli in mreženja nima posebne strategije, kako nagovoriti potrebe B2B segmenta in zanj ustvarjati dodano vrednost.

Iščemo inovativne cost effective rešitve na področju tržne in  marketinške strategije, s katero bo doseglo b2b segment  in zanj ustvarjalo dodano vrednost.

Občina Domžale je po številu prebivalcev (okoli 37.000) sedma največja občina v Republiki Sloveniji s središčem v mestu Domžale, ki pa imajo le dobro tretjino prebivalstva istoimenske občine.

Izziv: Povezanost občine z gospodarstveniki (podjetniki) ter zaznavanje njihovih potreb v prostoru je izjemnega pomena za razvoj in učinkovito sodelovanje gospodarskega (podjetniškega) sektorja in lokalnega okolja. Finančne spodbude so s strani občine omejene, saj občina konkurira z državo, ki razpolaga z bistveno večjimi finančnimi viri in spodbudami. Gospodarstveniki (podjetniki) si večinoma ne predstavljajo kaj so pristojnosti države in kaj občine. Občina si želi, da bi z gospodarstveniki (podjetniki) v lokalnem prostoru vzpostavila boljši dialog in sodelovanje ter jim pomagala pri odpravljanju administrativnih ovir.  

Iščemo inovativne rešitve, s pomočjo katerih bi gospodarstvenik oz. podjetnik v čim krajšem času prišel do ustreznega odgovora in odgovorne osebe, ki bi mu nudila kompetentno rešitev za njegov izziv.

Hekaton bo potekal  dva dneva v torek, 10. oktobra in sredo, 11. oktobra  med 17. in 20. uro na Obrtni zbornici Domžale (Šaranovičeva 21c, Vir pri Domžalah, 1. nadstropje).

🚀😎👍Kaj lahko pričakujete?

Zabaven, inovativen dan poln energije, svežih idej, drugačnih pogledov, timskega dela, novih poznanstev, smeha in konkretnih rešitev  za  vsakdanje izzive ter pridobitev novih kompetenc za reševanje vaših  izzivov. To je Hackathon!

👩‍🏫👨‍🏫 Kdo se lahko prijavi?

Prvi domžalski hekaton bo dvodnevni izziv, na  katerega se lahko prijavijo vsi, ki  znajo razmišljati širše, izven okvirjev in so pripravljeni s  skupnimi močmi iskati inovativne rešitve in kreativne odgovore na postavljene izzive ter se želijo naučiti hekanja rešitev po Corpohub hackathon metodologiji. 

🏆🏆Kaj pa nagrade?

Zmagovalne  ekipe bodo prejele nagrade podjetij, katerih izzivov bodo reševale. Prav vse ekipe  bodo prejele nagrado tudi organizatorja Obrtne zbornice Domžale, zmagovalne ekipa pa še posebno nagrado  – NAJ HEKER PODJETNIŠKIH IDEJ.

Zmagovalne ekipe bodo prejele tudi denarne nagrade organizatorja v skupni vrednosti 1.000 EUR:

🥇 500 EUR – 1. mesto 🥇

🥈 300 EUR – 2. mesto 🥈

🥉 200 EUR – 3. mesto 🥉

Si upaš preizkusiti v hekanju podjetniških idej in pridobiti neprecenljive izkušnje, ki ti bodo koristile  v zasebnem in poslovnem življenju?

Si želiš pridobiti dragocene veščine in kompetence, ki bodo izstrelile tvoj posel in tvojo kariero v nebo, potem ne odlašaj in se prijavi!


PRIJAVI SE

KDAJ

10. in 11. oktobra

KJE

Na Obrtni zbornici Domžale, Šaranovičeva 21c na Viru pri Domžalah

PRIJAVE

Prijavi se še danes, na najbolj zabaven hekaton ta hip!

KAKO?

V preprostih korakih:

✅Prijavi se na hekaton

✅Udeleži se hekatona 10. in 11. oktobra

✅Pomagaj rešiti izziv  in zmagaj🏆


PRIJAVI SE

PROGRAM :

Prvi dan:

👉Uvod, predstavitev izzivov 

👉Sestava ekip, navodila za delo

👉Delo v ekipah po CorpoHub Hackathon metodologiji

👉Vključevanje strokovnjakov in mentorjev v delo ekip 

👉Zaključek prvega dne

Drugi dan:

👉Nadaljevanje dela ekip po CorpoHub Hackathon metodologiji

👉Generalka kratkih pitchev

👉Finalni pitchi pred komisijo

👉Izbor 1-3 najboljših, razglasitev, nagrade

👉Zaključek in mreženje

Enej Gradišek

Hekaton se bo odvijal pod mentorstvom in po Corpohub hackathon metodologiji, ki jo bo izvajal Enej Gradišek, magister mednarodnega poslovanja v podjetju CorpoHub dela kot Acceleration Manager in skrbi za pospeševanje poslovnih modelov, strategij, procesov in transformacij v organizacijah. Podjetjem, zunanjim in notranjim Startup ekipam pomaga, da delajo prave/vredne stvari na pravi način in jim pomaga pospešiti njihov poslovni razvoj. Mentoriral je več kot 80 startup oz. razvojnih ekip, sodeloval na večih “innovation” vikendih in kot član komisije ocenjeval startup ekipe za razpise Slovenskega podjetniškega sklada. Pri delu kombinira Design Thinking in Lean startup ter Agilne metode dela.  

Mellanie Grudniik

Pomoč pri uporabi AI orodij vam bo nudila Mellanie Grudniik, specialistka za gospodarsko pravo, podjetniška svetovalka, predavateljica, vodja startup inkubatorja Generator in  podjetniška mentorica ter AI entuziast, ki dnevno uporablja v delovnih procesih AI orodja. Je avtorica številnih  tutorialov na področju uporabe AI orodij in navdušenka nad brezmejnimi možnostmi, ki jih prinaša uporaba AI orodij v poslovnih procesih. Kot mentorica  pomaga razvijati poslovne ideje, poslovne modele, strategije in procese tako startup ekipam kot tudi ostalim podjetjem in organizacijam. Pri delu kombinira Design Thinking in Lean startup ter Agilne metode dela. 

Razlogi, zakaj se moraš prijaviti:

   • Inovativno in dinamično okolje
   • Mentorstvo strokovnjakov
   • Nove veščine in znanja
   • Mreženje z drugimi udeleženci
   • Nagrade za najboljše ekipe


PRIJAVI SE

“It’s not about ideas.
It’s about making ideas happen.”
(Scott Belsky)

Hekaton poteka pod pokroviteljstvom Občine Domžale, ki s finančnimi sredstvi podpira razvoj podjetnosti v zibelki podjetništva. Dogodek  organizira Obrtna zbornica Domžale.


Podrobnosti

Datum:
11 oktobra, 2023
Ura:
17:00 - 20:00
Dogodek Oznake: