Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

UGODNI VIRI FINANCIRANJA PODJETIJ: POVRATNA IN NEPOVRATNA SREDSTVA

September 19, 2023 @ 9:00 - 11:00

Brezplačna online delavnica: UGODNI VIRI FINANCIRANJA PODJETIJ: POVRATNA IN NEPOVRATNA SREDSTVA

Pridobivanje primernih dolgoročnih in lastniških virov je tradicionalno največji izziv za vsako podjetje, še posebej za mala in srednja podjetja, ki so v kriznih časih najbolj izpostavljena gospodarskim razmeram. Dostopnost zunanjih virov sredstev je bila v zadnjih letih manjša od potreb podjetij, zato se podjetja dostikrat niso odločala za investicije, čeprav so bile le-te nujno potrebne. V zadnjem času je na voljo vse več virov financiranja za podjetja in možnosti za pridobitev nepovratnih sredstev, zato je pomembno, da se podjetja seznanijo z možnostmi glede različnih virov financiranja, tako povratnih kot nepovratnih.

Načrtujete investicijo, razvijate nove tehnologije ali izdelke in potrebujete finančna sredstva? Evropska in nacionalna sredstva so postala pomemben vir financiranja razvoja podjetij. Nepovratna sredstva in ugodne kredite je mogoče pridobiti tako za financiranje investicij, razvoj novih izdelkov, kot tudi za zaposlovanje novih sodelavcev, kar omogoča povečanje konkurenčnosti podjetja na trgu.

Poleg priložnosti je pomembno tudi poznati pasti tako glede pridobivanja nepovratnih kot povratnih sredstev.

Prav zato smo za vas pripravili delavnico, na kateri se boste lahko seznanili z vsemi informacijami o ugodnih virih financiranja, tako nepovratnih kot povratnih, pasteh in primerih dobre prakse ter še mnogo več.

V okviru SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije smo pripravili brezplačno ONLINE delavnico z naslovom:

Brezplačna online delavnica: UGODNI VIRI FINANCIRANJA PODJETIJ: POVRATNA IN NEPOVRATNA SREDSTVA 

 

📆 Kdaj:  v  torek, 19. septembra 2023 od 9. do 11. ure  

📌 Kje: online v zoom okolju, ki se jo boste lahko udeležili vsi,  ki se boste prijavili na spodnjo online prijavo.

Vabljeni na brezplačno online delavnico, kjer boste spoznali, kateri ugodni viri financiranja so vam na voljo, kakšnim pastem se morate izogniti ter kaj vse je potrebno upoštevati pri odločitvi glede investicije. Seznanili se boste s postopkom pridobivanja nepovratnih sredstev, kako prijaviti projekt, na katerem boste uspešni, čemu se izogibati ter primeri slabe in dobre prakse. Načrtujete investicijo, razvijate nove tehnologije ali izdelke in potrebujete finančna sredstva?  Potem ne odlašajte in se prijavite na online delavnico UGODNI VIRI FINANCIRANJA PODJETIJ: POVRATNA IN NEPOVRATNA SREDSTVA ter zagotovite večjo konkurenčnost vašega podjetja na trgu.

Vsebina delavnice:

➡Različni viri financiranja

➡  Pasti v postopku iskanja investicij

➡ Kaj vse je potrebno upoštevati pri odločitvi glede investicije

➡ Nujnost investicije in zdržnost finančne konstrukcije

➡  Kateri  ugodni viri financiranja so na razpolago (SPS, SID, ostali viri, krediti za energetsko učinkovitost, itd.)

➡Katera nepovratna sredstva so na voljo?

➡Kako do nepovratnih sredstev?

➡ Pasti in priložnosti pri nepovratnih sredstvih

➡Postopek pridobitve nepovratnih sredstev

➡ Kako pripraviti projekt, da boste na razpisih uspešni

➡ Na kaj je potrebno paziti pri prijavi na razpis

➡Čemu se izogibati

➡ Primeri dobre in slabe prakse

in Boštjan Deželak – direktor PE Domžale – DH d.d.: Po izobrazbi diplomirani ekonomist. V sektorju bančništva vse od začetkov svoje 18 let trajajoče poklicne kariere v kateri je dodobra spoznal različna področja poslovanja, tako s področja poslovanja s fizičnimi, kot s področja poslovanja s pravnimi osebami. Od leta 2015 dalje deluje kot direktor različnih poslovnih enot v DH d.d. Hkrati tudi član sveta javnega Zavoda Mestnih Lekarn.

Z nami bodo:

Davorina Mrevlje – Direktorica Poslovnega centra Zahod DH d.d.
Po izobrazbi diplomirana univerzitetna ekonomistka na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. V svoji 29 letni karieri v bančništvu je na različnih vodstvenih delovnih mestih sodelovala pri razvoju bančništva (uvajanje evra, razvoj digitalnih poti poslovanja, vključevanju v sodobne plačilne sisteme itd.). Od leta 2007 dalje deluje na področju kreditiranja pravnih in fizičnih oseb kot direktorica Poslovnega centra Zahod, ki združuje 9 poslovnih enot in 2 poslovalnici, vključno s Poslovno enoto Domžale.

Žiga Jurhar – vodja programa na sektorju poslovne mreže DH d.d. Po izobrazbi diplomirani ekonomist, ki ima 8 let delovnih izkušenj na področju bančništva (od tega 5 let s poslovanjem mikro, malih in srednjih podjetij). Trenutno deluje, kot vodja programa na področju kreditiranja pravnih oseb pri DH d.d. in koordinator produktov SID banke in Slovenskega podjetniškega sklada ter član Odbora za Trajnostno financiranje pri Združenju bank Slovenije.

Matija Batagelj – skrbnik strank iz podjetja Vouk d.o.o.

Matija Batagelj je svetovalec na področju financiranj v podjetju VOUK d.o.o.. Po zaključku študija na ljubljanski ekonomski fakulteti je karierno pot začel na zavarovalnici Adriatic Slovenica na področju premoženjskih zavarovanj. Področje financiranja spoznava od leta 2008, ko se je kot podjetniški svetovalec zaposlil na BANKI KOPER d.d., kjer je kasneje 5 let vodil enega od podjetniških centrov. Sledila je selitev na banko Unicredit d.d. na področje svetovanja mednarodnim podjetjem. Leta 2017 se je pridružil ekipi podjetja VOUK d.o.o., kjer vodi področje financiranja podjetij.

Ne odlašajte in se prijavite na brezplačno online delavnico: UGODNI VIRI FINANCIRANJA PODJETIJ: POVRATNA IN NEPOVRATNA SREDSTVA še danes ter skupaj z nami naredite pomemben korak k zagotovitvi obstoja in dolgoročnega razvoja vašega podjetja.

Ta projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Logotipi končni

Details

Date:
September 19, 2023
Time:
9:00 - 11:00
Event Tags: