Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Šaranovičeva 21cVir, 1230 Domžale, Slovenija
Pon in Pet: 9.00 – 12.00 Sreda: 13.00 – 17.00
Obvezno predhodno naročilo

Raziščimo neskončne možnosti, ki jih prinaša napredna tehnologija umetne inteligence

 

Dne 26. junija, se je v živo v prostorih Obrtne zbornice Domžale na Viru začela Poletna podjetniška šola z AI, ki bo trajala do 30. junija.

Dogodek je namenjen vsem, ki  iščejo odgovore na vprašanja o oživljanju podjetniških idej, samostojnem presojanju in ocenjevanju idej, iskanju problemov in potreb strank ter prilagajanju rešitev potencialnim strankam.

Na prvem  modulu smo spoznali metode za odkrivanje idej in se v popoldanskem času urili kako lahko s pomočjo CHAT GPT nadgradimo tehnike generiranja idej. Odkrivali smo prednosti in slabosti generiranja idej s pomočjo brainstorminga po krajši in po daljši poti.

Na drugem modulu smo spoznali metode za odkrivanje, definiranje ter razumevanje problema in se v popoldanskem času urili kako nam pri tem lahko pomaga CHAT GPT .

Uporaba umetne inteligence pri razvoju podjetniške ideje prinaša številne koristi. AI omogoča analizo velikih količin podatkov, kar vam pomaga pridobiti dragocene vpoglede in razumeti trende na trgu ter med potencialnimi strankami. S tem lahko bolje razumete njihove potrebe in prilagodite svojo rešitev.

AI omogoča tudi personalizacijo izkušnje strank, saj lahko na podlagi podatkov o njihovih preferencah ustvarite prilagojene izdelke, storitve in priporočila. To vodi do večjega zadovoljstva strank in izboljšane zvestobe.

Na delavnici smo si podrobneje ogledali platformo CHAT GPT, kjer smo preizkusili več različnih promptov. Udeleženci pa so se naučili tudi kako uporabljamo umetno inteligenco v BING brskalniku, preizkusili smo tudi Whimsicle in Merlin AI.
Poletno podjetniško šolo z AI poteka pod  pokroviteljstvom Občine Domžale.